Tanum Shoppingcenter

Kanske har du redan hört att det viskas på byn att en stor etablering snart slår upp sina dörrar på Tanum Shoppingcenter. Till midsommar kommer du kunna handla på den kända kedjan Jula.

Rebecca Trehammar, centerkoordinator på Tanum Shoppingcenter, berättar om resan med Jula

- Detta är en kontakt vi har haft sedan tidigare, redan för några år sedan var de på gång till Tanum. Och nu var det nog menat, vi hade i princip redan en lokal klar som passade deras behov, vilken inte har krävt så mycket i ombyggnation och var i den storlek som de behöver. Deras butik blir hela 2500 kvadrat!

I centret kommer de hamna granne med den butik som nyss öppnade, Byggmax, och som så klart blir ett bra kluster.

Rebecca fortsätter,

- Den nya ombyggnaden som vi redan gjort för Byggmax blev perfekt för även denna etablering, det kommer bli ett helt nytt gångstråk i den delen av centret.

Jula är redan i gång med rekryteringar.

- Våra kontakter med Jula har genom hela resan varit jättebra, de är väldigt nyfikna på vår kommun, de vill veta mer och få lokalkännedom.

Detta blir det 111:e varuhuset som de öppnar, de flesta ligger i Sverige men de har även butiker i Norge och Polen. Skillnaden med den här etableringen är att de hamnar innanför väggarna på ett shoppingcenter, oftast brukar de ligga separat vid sidan av.

Vad siktar ni på här näst för centret?

- Nu har vi fått in två stora aktörer, de är attraktiva dragplåster så vi märker en efterfrågan från flera, kanske framtida hyresgäster? Vi ser med spänning fram emot vad det kan generera, vi har lite plats kvar även om det börjar fylla på.

Det har varit ett tufft år för handeln under pandemin.

- Trots det, fortsätter Rebecca, så märker vi också att allt fler kunder hittar till oss, från ett större geografiskt område, vilket är jätteroligt. Och vi märker att vi alla har handlat lokalt, vår styrka det här året har varit att vi är ett litet center, med ett varierat utbud, men med gott om utrymme så det är lätt att hålla avstånd.

Som Jula själva skriver på sin hemsida, att här hittar villaägaren, hemmafixaren, lantbrukaren och hantverkaren det mesta. Och med ett år bakom oss med pandemin, så har vi ju verkligen sett att många av oss har blivit allt mer av hemmafixare. Det har varit ett bra år för den här typen av butiker.

Vi önskar ett stort grattis till Tanum Shoppingcenter och ser fram emot deras fortsatta utveckling.

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede