Bryggan Fjällbacka

Vi har pratat med Susanne från Bryggan Fjällbacka, som precis nyöppnat för säsongen. Vi är väldigt nyfikna på förväntningarna på närmsta framtiden men framförallt på de förändringar och anpassningar som de gjort under Covid-19.

Hur känns det med nyöppning av Bryggan?

Det känns bra. Folk reser och de kommer hit. Mycket av restriktionerna ligger kvar, men det ställer man in sig på, liknande förra sommaren - man ställer in sig.

I höstas invigdes Upper deck i ny skrud, berätta lite mer om tanken bakom?

Upper deck är en nattklubb, öppet sju dagar i veckan under högsommaren. Vi hade redan före Covid tittat på hur vi kunde använda Upper deck även för andra verksamheter, eftersom alltfler människor söker någonting annat och det finns ett behov av fler sittplatser. Covid 19 påskyndade processen.

Den nya inredningen känns väldigt genomtänkt och fräsch, och vi blir såklart nyfikna över vem som står bakom den.

- Det är jag, jag gillar inredning, säger Susanne med ett leende på läpparna.

Kommer vi att se några fler förändringar?

Kaixō är en japansk omakase restaurang, där gästen får avnjuta avsmakningsmenyer med smakkombinationer från Japan, Norden och Västkusten. Susanne berättar att fokus ligger på mat från havet och växtvärlden, där de använder japansk teknik med lokala liksom japanska råvaror. Målet är att hitta en så perfekt balans på kvalité, hållbar och säsongsbaserad mat som möjligt.

Eftersom Kaixō har plats för det lilla sällskapet så länge restriktionerna på högst fyra personer finns kvar, står man som gäst i centrum medan man får avnjuta dessa nya smakkreationer i en mysig miljö. Restaurangen öppnar redan i mars, med endast förbokning. Öppnar på riktigt i sommar. Max 4 personer.

Nya Utebaren stod klar redan förra året, men fick inte möjlighet att användas till fullo. Susanne hoppas och tror på en ny möjlighet i år.

Nya Everts Tapas Bar har flyttat in i nya lokaler (Hamnbageriets lokaler). Susanne berättar att de rivit ut lokalen totalt, det finns inte ens något golv, men att de börjar få sig en bild över hur det kan se ut.

- Jag vill ha den spanska feelingen. Nya Everts ska bil en genuin spansk tapasbar.

Med tanke på nya Upper deck och Susannes intresse för inredning, så tror vi inte annat än att den spanska känslan kommer genomsyra den nya lokalen.

Vi ser fram emot att möta gamla Evert igen, återuppstådd i ny tappning och hoppas kunna ta något kylande i den nya utebaren när sommarsäsongen står redo.

Ett fortsatt lycka till önskar vi, Elisabeth och Elenor, näringslivsutvecklarna i Tanums Kommun.

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede