Butiken i Fjällbacka

I november hade näringslivsenheten förmånen att göra ännu ett företagsbesök, denna gång hos Angela Hansson på Butiken i Fjällbacka.

Butiken ligger på Allégatan i centrala Fjällbacka. Här har Angela huserat sedan mars 2016.

- Jag började med en butik i liten skala. Innan jobbade jag i restaurangbranschen, men har alltid varit intresserad av mode och inredning. Dessutom har jag alltid trivts i serviceyrket så det kändes som att förverkliga en liten dröm, berättar Angela.

Fyra år senare var butiksytan redan lite för liten, och när tillfället kom bestämde sig Angela för att satsa på en större lokal och sortiment.

Just när pandemin slog till, 24 mars 2020, bjöds det in till nyöppning av den nära dubbelt så stora lokalen.

- På ett sätt var det ju lite tur, här finns gott om utrymme så att kunder kan hålla avstånd, fortsätter Angela.

När ytan blev större kunde även sortimentet breddas ännu mer. Det är inte utan anledning som butiken av vissa benämns som ”Fjällbackas lilla varuhus”, det är just den känslan man får när man kommer in i den välfyllda butiken.

Här säljs ett brett sortiment av storlekar på kläder, 34-56. Just bredden på storlekar, i kombination med hög service, är en stor konkurrensfördel.

- Det är många kunder som reser långväga, upp till 20-30 mil, för att handla här och få personlig service. ” Välkomna in! Nöjda ut”, är det jag strävar efter, säger Angela.

Förutom kläder finns här produkter såsom accessoarer, inredning, hemtextil, presentartiklar och varor inom lek, rit och skriv. Och alldeles nyuppackat för året, massor av fint julpynt!

Vi är lite nyfikna, hur har det gått under Covid?

- Det har varit så viktigt att anpassa sig till det rådande läget! Till exempel har jag haft livesändningar för att visa kläder, den första under hösten 2020 och sedan ytterligare två till. Det har uppskattats av kunderna. Jag har även erbjudit kunder egentid i butiken, det vill säga att de har kunnat boka tid för att shoppa i lugn och ro när butiken är stängd. Sedan har jag skickat varor fraktfritt via post och inom samhället har jag själv levererat hem till kunder, berättar Angela.

Storsäljare - Innetofflor i fårskinn!

- Det har sålts mycket inredning, när många jobbat hemma har det blivit populärt att göra det lite mysigare i hemmet. Det har sålts färre klädesplagg, det som sålts har varit lite enklare vardagskläder.

Storsäljaren under pandemin har definitivt varit innetofflor i fårskinn. Nu märks det att fler är tillbaka på kontoret, nu säljs det mer kläder igen, fortsätter Angela.

Angela håller butiken öppen året runt. Under december utökas öppettiderna till måndag-fredag 11-18, lördag och söndag 11-15. Dessutom håller hon öppet på självaste julafton mellan 11-14 för den som behöver handla sista-minuten-klapper.

Vi är nyfikna, vad blir ditt nästa steg?

- Lansering av en webbshop är under planläggning, avslöjar Angela.

Så spännande! Stor tack till Angela för ett mycket trevligt besök i ditt ”lilla varuhus”!

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede