Stora Hotellet Fjällbacka

Full fart på Stora Hotellet!

Solen strålar, och havet glittrar när vi går nerför Galärbacken i Fjällbacka. Våren är här och äntligen kan vi vara ute och besöka er härliga företag igen!

I vårsolen fick vi i fredags chansen att träffa Daniel Gustafsson, Hotelldirektör på Stora Hotellet i Fjällbacka.

- Det är fantastiskt roligt att få öppna upp för året igen, det har varit en annorlunda resa att få ta över ett hotell precis före en pandemi. Vi har drivit verksamhet under två pandemi-år och nu hoppas vi äntligen på vår första ”vanliga” säsong, säger Daniel.

Sedan november 2019 drivs Stora Hotellet av Thomas Sjögren (känd som Årets kock och deltagare i ”Kockarnas kamp”), Oscar Gyllström och Scandinavian Resorts. Scandinavian Resorts driver åtta anläggningar på fem olika platser i Sverige.

Daniel berättar om deras resa från starten, att de lagom hann renovera och hade tänkt att öppna upp med pompa och ståt i april 2019 men så lamslogs världen av pandemin, en oturlig start! Men de låg inte på latsidan för det, utan har nyttjat de här åren till att utveckla och förbättra sin verksamhet. Renoverat och fixat. Ett nytt bokningssystem rullar och rummen är piffade, som så klart har kvar sin stil från Kapten Klassen.

Stora hotellet har en gedigen historia och slog upp dörrarna som gästgifveri och handelsbod redan 1834. Under 1996 gjordes en stor renovering, och efter denna fick inredningsbyrån Stylt uppdraget att ge hotellet och rummen ett nytt utseende. Temat för inredning blev Kapten Klassen och hans resor över hela världen. Vilka äventyr!

Hotellet rymmer 21 rum och sysselsätter cirka 50 anställda under högsäsong. Tre restauranger huserar i byggnaden.

Vi är nyfikna, vad är aktuellt inför årets säsong?

-Vi har ett riktigt bra bokningsläge inför sommaren, jättekul! Nu laddar vi för fullt inför ett nytt år. Till påsk bjuder vi in till marknad, det blir ett 15-tal utställare på uteserveringen (Asado) på skärtorsdag och långfredag. Sedan har vi åtta bröllop inplanerade i år – det är förstås ett högt tryck nu på alla som väntat på att kunna gifta sig och fira. Underbart!, avslutar Daniel.

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede