Apelsäter Jakt & Skytte

Näringslivsenheten har varit på jakt och tog sikte på Apelsäter Jakt & Skytte

En spännande och mycket stor investering har gjorts i vår kommun, i form av en jaktanläggning belägen alldeles vid E6 vid Lurmotet.

Näringslivsenheten i sällskap med Tanum Turist fick förmånen att på plats få träffa en av grundarna och eldsjälarna bakom jättesatsningen, Dennvy Ericsson, och få känna på atmosfären i den hela 2500 kvadratmeter stora byggnaden.

- Idéen om att bygga en skjutbiograf väcktes för en sådär fyra år sedan, efter jag kommit i kontakt med Magnus och via honom även Anders, mina nuvarande kompanjoner. Vi såg en stor potential i att det inte fanns några skjutbiografer mellan Göteborg och Oslo- vilket faktiskt är de tätaste jaktkortslösande regionerna i respektive länder, berättar Dennvy.

Vi får en rundvisning i byggnaden. Det första man möts av är mysiga sittgrupper, en kaffemaskin och en reception. Här är tanken att man spontant ska kunna komma in och sätta sig en stund bara för att prata lite, eller ”att vara” i Tanums kommuns eget vardagsrum. Ett vardagsrum utanför sitt eget hem, helt enkelt.

Fort knox – säkrare än ett bankvalv!
På grundplan finns en välutrustad butik med utrustning för jakt, och förstås försäljning av vapen. Detta och aktiviteternas natur gör att man valt att säkerhetsklassa vapenbunkern till nivå åtta- en betydligt högre säkerhetsklass än ett bankvalv. Vi fick också lära oss att ett gevär kan kosta allt ifrån 5000 kronor till upp till över en miljon.

Bland aktiviteterna som finns i anläggningen får vi se:

  • En skjuttunnel, 100 meter lång, i vilken både nya kunder och andra jägare kan skjuta in sina vapen.
  • En skjutbiograf som även är godkänd för pistol.
  • En pistolhall med tavelskytte, där man även kan bygga stationer och hinderbanor för träning.
  • Konferensrum, utrustade med den allra modernaste tekniken.
  • En bana för lerduveskytte, under byggnation nu.
  • Fem rum av hotellstandard, varav två i familjerumsstorlek, under byggnation.
  • Ställplatser för husbilar och husvagnar.
  • Hundgård där kundernas hundar kan få vila ut.
  • En restaurang med kapacitet för 50-100 lunchgäster, vilken öppnar onsdag 4 maj.

Anläggningen är den enda i sin klass i hela Skandinavien. Byggnationen har tagit ungefär ett år, och är en av de större satsningarna som görs i Tanum. Övriga delägare i företaget är två andra välkända företagare, Magnus Andersson (bl.a. Uddevalla Entreprenad) och Anders Olsson Grytfors.

- Förutom att jaktintresserade kommer till oss, hoppas och tror vi även oss vara en intressant plats för diverse myndigheter att förlägga utbildningar på. Exempelvis Polismyndigheten, Kustbevakningen i sällskap med många andra som idag har betydligt sämre miljöer och förutsättningar för sina utbildningar. Vi ser gärna även samarbeten med företag i besöksnäringen och hoppas detta kan bli ett bra komplement till en reseanledning året runt, avslutar Dennvy.

Även för den som inte är jaktintresserad vill vi tipsa om att göra ett besök på anläggningen. Det bjuds in till smygstart med lunch onsdag-torsdag-fredag, och slår det väl ut kommer det att utökas. Ett perfekt tillfälle att ”känna på miljön”.
Här kan du läsa mer om företaget:
Apelsäter | Jakt & Skytte (apelsater.se) Länk till annan webbplats.

Wow, säger vi till denna fantastiska satsning! Oerhört imponerande. Tack för visningen, och ett stort lycka till önskar Elenor och Elisabeth, näringslivsutvecklare

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede