Slottet Boats

I det lilla pittoreska kustsamhället Slottet hittar man sedan förra sommaren en ny verksamhet, Slottet Boats.

Näringslivsenheten for på besök och träffade en av ägarna, Eric Carlebom. Eric har tillbringat sina barndoms somrar på Slottet, och är sedan 10 år helårsboende i idyllen med sin familj. Här är han väl förankrad: Föräldrarna driver sedan många år Hamburgsund Slip och Mekaniska Verkstad. Infrastrukturen, med kran vid kajkanten, fanns med andra ord redo.

Mitt bland hummertinorna i den lilla sjöboden ovanför, där de just nu har sitt kontor, bjöd Eric på kaffe, hembakade bullar och en trevlig pratstund.

- Det är här vi har våra kundmöten, berättar Eric.

Det är under enkla former, men med en genuin känsla! Men Eric fortsätter att berätta att de har nya planer på gång i att utveckla kontor och besöksplats för verksamheten.

Eric, vad är det för verksamhet ni startat upp?

- Sedan förra sommaren är jag och svågern Johan Stråkander exklusiva generalagenter för snipan Skager 660 genom vårt nystartade företag Slottets boats. Vi båda jobbar heltid inom lastbilsbranschen på olika sätt, och till att börja med kör vi Slottets boats på vår fritid. Det blev lite av en rivstart ifjol. I tillägg till försäljningen servar vi, sjösätter, tar upp och vinterförvarar båtarna om kunden önskar, berättar Eric.

Vi vandrar ut på bryggan i härlig vårsol, och får chansen att provsitta en av de två Skager 660 som ligger förankrade där. Vi undrar lite, varför just detta fabrikat?

- Båtarna byggs i Norge, jag kom i kontakt med varvet i Bergen för cirka 10 år sedan. Det som är lite unikt med denna snipa är att den är bränslesnål men ändå kan komma upp i 16 knop. Den har också självläns vilket inte många båtar i denna klass har. En trevlig båt, lämplig som familjebåt (upp till 10 passagerare) för sommardagar men också stadig nog att använda för mer utmanande fiske, fortsätter Eric.

Var finns era kunder?

- Många kommer från Göteborgsområdet, och här lokalt i Slottet och Hamburgsund börjar de bli fler och fler. Det sprider sig, skrattar Eric.

Lokala samarbeten
Eric fortsätter med att berätta om alla lokala samarbetspartners de redan hittat: Vincent på Motorcentrum, Bokföringsbyrån finns i Tanumshede och Nordbloms tryckeri ordnar flyers. Tursamt nog har Gunnar Johanssons åkeri en del frakter till just Bergen, och behöver nu inte gå med tom lastbil tillbaka utan tar med sig Skager-båtar på sin returresa till Slottet. Bra ur både ekonomisk och miljömässig synvinkel!

Hur ser framtiden ut?
- Vi har inga båtar kvar för leverans i år, beställer man nu blir det leverans under 2023. En del kunder börjar efterfråga elbåtar, vilket Skager håller på att utveckla. I sommar kommer vi att ha ett par demobåtar för den som vill komma och provköra. Håll utkik på vår hemsida och efter annonser på olika platser, avslutar Eric.

Tack Eric för ett trevligt besök hos er, så intressant att få veta mer om er verksamhet och de fina båtarna! / Elenor och Elisabeth, näringslivsutvecklare i Tanums kommun

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede