Bullarebygdens familjecamping

Äntligen var dagen kommen – som vi längtat efter att få besöka våra företag igen!

27 oktober gick resan till det idylliska Bullaren och Bullarebygdens Familjecamping. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Längst norrut i vår kommun, så nära gränsen till Norge att det plingade ”Välkommen till Norge” i våra mobiler.

På plats denna höstiga dag mötte vi de nya ägarna Jill och Peter Eriksson. De tog över från den tidigare ägaren mitt i brinnande högsäsong, den 15 juli i somras.

- Det blev verkligen att kasta sig rakt in i verksamheten i en period då trycket är som allra högst! Det blev många timmars jobb, och många snabba lösningar såsom att snabbt införskaffa ett bokningssystem för en smidigare hantering av alla in- och utcheckningar, berättar Jill.

Från byggbranschen till besöksnäringen
Jill och Peter är erfarna företagare och driver sedan länge ett företag med åtta anställda inom entreprenadbranschen i Ale kommun.

- Detta är väldigt olikt vårt andra företag, men vi tar med oss många värdefulla erfarenheter och kunskaper in i den här verksamheten. Här hoppas vi få möjlighet att landa lite i tillvaron och jobba lite friare. Kanske blir vi även Bullarebor framöver, fortsätter Peter.

Campingen har öppet året runt och innefattar runt 200 campingtomter, varav 116 är säsongsgäster. Det finns även nio stugor. En stor andel av gästerna är utländska besökare. Ungefär 40% av gästnätterna kommer från norska gäster, trots att de förstås minskat något under pandemin. Campingen är också mycket populär bland tyskar, holländare och belgare som gärna besöker Bullaren för att uppleva den fantastiska naturen.

Solfångare och stugor
Vi blir nyfikna, hur tänker ni utveckla verksamheten? Vad står överst på ”önskelistan”?

- Vi har många planer, skrattar Jill och Peter unisont. Till exempel vill vi se på möjligheterna att installera solfångare för uppvärmning av vattnet, hållbart både för ekonomin och miljön. Vi hoppas också att kunna bygga fler stugor, vilket vi redan sett en stor efterfrågan av.

Ett stort tack till Jill och Peter för att ni tog er tid att ta emot oss!

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede