Grebys

Grebys i Grebbestad -Hotellet, restaurangen & baren vid hamnen!

Sommarsäsongen närmar sig och många företag i kommunen förbereder sig inför en tid med fortsatta anpassningar för hälsa och välmående samt inför regeringens plan för avveckling av nuvarande restriktioner. Vi ringde upp Anna Hochholzer som driver Grebys i Grebbestad tillsammans med sin man Sebastian Hochholzer, för att få en inblick i hur de förhållit sig till de förändringar som restriktionerna medfört, samt att höra lite om deras förhoppningar på sommaren.

- Vi öppnade som vanligt 29 februari ifjol då allt fortfarande var som det brukar vara. När mars månad hade löpt ut hade många blivit rädda och med det följde många avbokningar. På hotellet hade vi i genomsnitt 3% beläggning per månad under okt-april. Påsken var katastrof med 21 gäster på påskafton och då hade vi ändå Patrik Isaksson som musikgäst! Dock var alla gästerna oerhört nöjda med sin kväll.

När sommarsäsongen sedan drog igång blev det istället en omställning i motsatt riktning när besökarna plötsligt kom och det liknade vilken sommar som helst fast med mycket färre sittplatser.

- Vecka 28 sa det pang och då hade vi inte möjlighet att ta in mer personal, alla fick spinga lite fortarare, jobba lite mer.

Anna berättar att personalen nästintill jobbade i takt med musiken från de gästade artisterna och att trots Covid-19 blev det en riktig musiksommar.

- 2020 var ett toppenår! Många artister kom till oss när de hade blivit avbokade på annat håll, till och med Danny Saucedo kom till oss!

Sommaren flöt på bra och utöver en nedåtgång i augusti hade Grebys en bra höst fram till november då öppettiderna och antalet sittplatser per bord reglerades. Där och då valde de att stänga för att sedan öppna portarna igen till 1 april i år i samband med påsken.

Grebys har satsat på musikunderhållning sedan de tog över 2014 och har förutom Danny Saucedo, haft musiker som Jennifer Brown, Ebbot, Tommy Nilsson, Uno Svenningsson, Arvingarna, Andreas Johnsson, Jessica Andersson, Dan Hylander och Janne Bark etc. Även om 2021 inte inletts med musik, ser sommaren ut att sprudla av toner då Anna bokat in band för juli och augusti.

- Nu får vi ha musik, men fortfarande bara öppet till 22.30 med fyra gäster per bord, så det hoppas vi ändrar sig.

- Det har ju kommit en del gott ur det, vi har ju lärt oss att jobba mer effektivt med timmarna och att det går att jobba med mindre personal som fått gå in och jobba inom fler områden än tidigare. I och med att vi inte fått lov att ha barservering har vi även blivit mer effektiva när det kommer till servering vid borden. En till förändring är att vi från och med i fjol, låter gästerna betala för musiken i som en del av upplevelsen, något vi tycker är rimligt och som vi kommer att fortsätta med.

Anna poängterar att utgångspunkten alltid är att deras gäster ska känna sig trygga och att de redan i mars 2020, införde att deras gäster ska sprita händerna innan de använder kortterminalen.

-9 av 10 tycker det är jättebra, de flesta förstår.

 

Vad händer härnäst?

I stundens sommarhetta sker en renovering av balkongen på hotellet. Utöver det arbetar Anna och Sebastian vidare med att stå redo inför närmsta månaderna och de eventuella förändringar som följer med avregleringar och de har anställt en ny kökschef. Det planeras även inför höstens hummerevents, Ostronets dag och den traditionella Råsjömarknaden.

-Grebbestad har öppet året runt med mycket jippo, från påsk till jul.

Anna och Sebastian förbereder sig inför framtida utmaningar men ser positivt på sommaren och hösten både på Grebys & Grebbestad Fiskhandel som de också driver året runt!

- Det känns ju som att det går åt rätt håll i alla fall så nu får vi bara hoppas att vaccinationerna löper på bra och att smittan går ner!

Det hoppas vi med! Tack för ett trevligt samtal, vi ser fram emot ljumma kvällar med livemusik på Grebys i sommar.

Kontakt

Näringslivsenheten

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede