Kultur

Dansare från en balettföreställning

Välkommen till Kultursidorna!

Här kan du enkelt hitta fram till spännande kulturprogram.
I menyn kan du välja de område du är mest intresserad av. Vill du söka upp evenemang inom alla kulturområden söker du i Kulturkalendariet.

Här hittar du aktuella kulturprogram i Tanum

Till Kulturkalendarie Öppnas i nytt fönster.t

Sveriges Nationaldag 2021

Årets nationaldagsfirande blir även i år en film som du kan se här på hemsidan samt på Tanums kommuns sociala medier. Filmen publiceras på Nationaldagen och är tillgänglig två veckor framåt.

Filmen publiceras söndag 6 juni och ligger kvar här i två veckor

Tanums kommun fyller 50 år och vi har haft allmän rösträtt och kvinnlig rösträtt i Sverige i 100 år, det firar vi på Nationaldagen och det är ett genomgående tema i vår film.

Medverkande på filmen är Svenneby hembygdsförening, barn och pedagoger från Barnkullen samt Hedeförskolan samt pedagoger och elever från Tanums musikskola.

Under våren skickas det även ut diplom och brev till våra nya svenska medborgare i Tanum 2020.

Välkommen att njuta av en vacker film med musik och bilder från Tanum och Bohuslän!

Vill du ha mer firande av vår nationaldag kan du lyssna på Göteborgs Symfoniorkesters konsert för hela Västra Götaland. Länk till annan webbplats.

På nationaldagen sänder Svenska institutet ett 90-minuter långt digitalt nationaldagsfirande. Med National Day 2021 – celebrate with Sweden! Länk till annan webbplats. vill Svenska institutet förmedla hopp om en ljusare framtid efter pandemin.

Vi önskar er alla en riktigt fin och härlig Nationaldag!

"I flera dimensioner" - Film om de rika kulturlivet i Norra Bohuslän

Kulturen blomstrar i Norra Bohuslän.
Här i Norra Bohuslän har vi något unikt! Det bubblar av liv hos våra kulturaktörer som skapar ett mervärde för alla som bor här, gör att folk väljer att flytta hit och är nyttig för hela samhället.
Nu lanserar Tanums kommun i samarbete med Strömstad och Sotenäs kommuner en film som gör nedslag hos några av dessa kulturaktörer. De har alla valt att förlägga sin verksamhet här, just på grund av den unika miljön vi har här i Norra Bohuslän och i filmen berättar de mer om vad det är med platsen som gynnar just deras arbetsförhållanden. På grund av Coronaviruset visar vi filmen på detta sätt. Vi önskar er mycket nöje!

Filmen bygger på Nätverkstans utredning ”I flera dimensioner - utredningen om Kulturkluster i Norra Bohuslän, 2020” som presenteras senare i år. Utredningen är genomförd på uppdrag av Tanums kommun och Fyrbodals kommunalförbund.
Filmen är producerad av Nätverkstan Kultur på uppdrag av Tanums kommun med stöd av Strömstads kommun.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kulturverksamhet

0525-182 32

Besöks/postadress

Granvägen 1
457 30 Tanumshede