Älska Vara Nu

Vi har träffat Josefin Andersson över ett teams-möte och fått höra berättelsen hur hon har lyft Grebbestad och västkusten på Systembolagets hyllor.

Josefin har sina rötter i Tanum, född och uppvuxen på landet, Stora Anrås närmare bestämt. Hon har gått i skola i Tanumshede.

-Grebbestad ligger mig varmt om hjärtat, med många fina sommarminnen, däribland mitt första sommarjobb på Grebbestad Fiskhandel, som då hette Hanssons Fisk. Fast det allra första sommarjobbet var egentligen när jag och en kompis sålde korv och bröd utanför Ica Hedemyrs, hennes pappa jobbade där och fick tag i en korvvagn. Då var vi bara 13 år gamla, så det har alltid bott en entreprenör i mig, berättar Josefin.

Idag så driver Josefin företaget ”Älska Vara Nu” som består av två ben: yoga & konst, och ibland möts de två i kombination. Hon bor i Göteborg och driver verksamhet idag utifrån de två benen.

-Jag startade strax före pandemin, så jag anpassade mig tidigt med att komplettera med en online-verksamhet, det har inneburit nya möjligheter med en helt annan kundgrupp som jag inte hade kunnat nå från Göteborg.

Josefin har en inriktning mot rehabilitering, återhämtning och kreativitet där hon märker att det digitala har haft fördelar för den målgruppen.
- Jag märker att jag når ut till människor på landsbygden, där kanske utbudet av rehabiliterings- och återhämtningsaktiviteter inte är så stort precis som kurser för ökad kreativitet. De digitala möjligheterna är helt fantastiska, de har möjliggjort mycket men tar inte bort hela behovet och det fantastiska med fysiska möten. Till sommaren kommer jag att vara på Tjolöholms slott igen, i deras vackra slottsträdgård och kombinera yoga, konst och kreativitet, fortsätter Josefin.

Grebbestad på flaskan
Hon uppmärksammades i Grebbestad i höstas för sitt samarbete med ett litet destilleri från Göteborg, ” Wet City Spirit”, för att en av hennes målningar pryder en av deras flaskor med akvavit, kallad för ”Kusten”.

De valde hennes konstverk ”Västkustpärla”, föreställande vyn från hamnen och Stöberget i Grebbestad, som etikett på en ny akvavit som från och med december finns i Systembolagets utbud som beställningsvara och på hyllorna i butiker i Göteborgsområdet.

- I början finns den endast lokalt eller att klicka hem på nätet. Men om tillräckligt många frågar efter den på Systemet i Grebbestad kommer den också kunnat hittas i hyllorna där, vilket såklart hade varit extra roligt.


Hur kom det sig att ni hittade detta samarbete?
Josefin berättar att hon tidigare sett att de gjort samarbeten med konstnärer.

-Jag hörde av mig och frågade, de kikade igenom min portfölj och helt plötsligt hörde de av sig och sa att de gärna ville välja just den här målningen. Det kändes som ett ärofyllt uppdrag, och blev en hyllning till där jag kommer ifrån, fortsätter Josefin.

När den släpptes blev gensvaret stort.

- Den här målningen har blivit populär och hänger just nu som litografi tillsammans med den andra Grebbestadmålningen på Grebbestad F Känns passande, då det knyter ihop säcken från mitt ursprung, från mitt första sommarjobb till eget företagande!

Josefins budskap: VÅGA FRÅGA!
Det kräver jobb och mod, men det behöver inte vara svårare än så. Om man vill lyckas som entreprenör så måste man våga skapa relationer, gå på de trådarna ”där det känns bra”. Lägg inte så mycket vikt på de relationer som inte känns bra, är Josefins medskick.

Och att den här relationen Josefin har med destilleriet är ett lyckat samarbete kommer vi få bevis på snart igen, för under 2022 släpper de en ny akvavit i en ny flaska, som igen pryds av ett annat av Josefins konstverk.

Vilket konstverk har de valt den här gången?
-Det är ännu hemligt, men jag kan avslöja att även det här konstverket har en stark koppling till svensk natur.

Vi är så nyfikna på vad som kommer stå på hyllorna och visa upp ännu mer natur från Västsverige.

Tack Josefin för ett trevligt samtal, och lycka till med dina kommande projekt!

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede