Fler nyheter

 • Vem är din vinnare i Tanum?

  Nu har just du chansen att göra en annan människa glad och stolt. Varje år delar Tanums kommun ut nio priser på vardera 6 000 kronor till personer som på olika sätt har gjort en insats i vår kommun. Vem vill du hylla i Tanum?


 • Nya riktlinjer - digitala möten är norm

  I de nya riktlinjerna tydliggörs att digitala interna möten är norm, utifrån verksamhetens behov och förutsättningar. Än är inte faran över, vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Riktlinjer angående covid-19 för arbete inom kommunen gäller för all personal. 

 • Välkommen att söka medel ur omsorgsnämndens fonder

  I år är det möjligt att söka medel ur fyra fonder och vi vill ha din ansökan senast 31 oktober 2020.

 • Tyck till om Resö och Galtö

  Tanums kommun och Samhällsföreningen Resö-Galtö arbetar tillsammans med en lokal utvecklingsplan kring öarnas framtida utveckling.

 • Information med anledning av Covid-19 (coronaviruset)

  Här finns frågor och svar, information för dig som är förälder, anhörig, företagare, är 70+, känner oro med mera med anledning av Covid-19 (coronaviruset).

 • Kulturskolan drar snart igång höstens kurser

  Höstens utbud från kulturskolan innehåller allt från lajvskola, dans och skrivarkurs till konstverkstad på Gerlesborgsskolan. Det finns något för alla från 6 år och uppåt.

 • Familjen Fyrvik på Tanums Gestgifveri tilldelas Turistpriset 2020

  Idag överraskades familjen Fyrvik med blommor av Tanums kommun och Tanum Turist som vinnare av Årets Turistpris.

 • Kommunen lägger nya VA-ledningar mellan Fjällbacka och Kämpersvik

  Kommunen lägger nya överföringsledningar för vatten och avlopp (spillvatten) mellan Fjällbacka och Kämpersvik. Ledningarna dras i havet och går även in till Långsjö.

 • Brand i ett källarförråd i Fjällbacka

  Natten till onsdag har det brunnit i ett källarförråd i ett flerfamiljshus i Fjällbacka. Ingen har kommit till skada. Polisen utreder händelsen. Brottsligheten i kommunen är överlag väldigt låg och denna händelse tas på mycket stort allvar. Kommunen samarbetar med räddningstjänst för trygghetsskapande åtgärder och väktare kommer nu stationeras på plats.

 • Få bekräftade fall i Tanums kommun

  Tack för att ni visar varandra omtanke! Vi har lyckats hålla borta smittan helt på våra äldreboenden och under vecka 34 har vi endast ett nytt bekräftat fall i hela kommunen enligt statistik från Smittskydd Västra Götaland. Tillsammans är vi starka!

 • Galleri Ranrike

  Ny utställning i Galleri Ranrike! Nu ställer Oscar Nordblom ut bilder från Bohuslän och Dalsland. Dessa kan du se från den 28 augusti till den 13 oktober.

 • 422 tillsynsbesök har gjorts sedan midsommar

  Hela 422 tillsynsbesök (över 7 stycken per dag) har genomförts på serveringsställen av Tanums kommun sedan midsommar. Det har varit ett intensivt arbete, där hela Miljö- och byggnadsförvaltningen har hjälpts åt.

 • Ändrade tidtabeller för bussar mellan/via Grebbestad och Tanumshede

  Vi vill uppmärksamma dig på att tidtabellerna för bussarna som kör mellan/via Tanumshede och Grebbestad är ändrade nu i höst. Detta på grund av broarbetet över Bohusbanan vid Säm på väg 163.

 • Ett besökssäkert Tanum - tillsammans för en trygg plats

  Den 13 juni lättade Folkhälsomyndigheten på reserekommendationerna. Detta innebär att det är möjligt att åter resa inom landet för den som är frisk och symptomfri och att antalet besökare i Tanums kommun sannolikt kommer att öka i sommar.

 • Byggstart 17 augusti för ny bro över Bohusbanan vid Säm på väg 163

  Den över 80 år gamla bron över Bohusbanan vid Säm ska bytas ut. Detta innebär att väg 163 stängs av runt bron 17 augusti 2020 till maj 2021.

 • Skrota din fritidsbåt utan kostnad

  Nu finns en ny chans att få din uttjänta fritidsbåt skrotad utan kostnad. För tredje gången har Havs- och vattenmyndigheten avsatt pengar till båtskrotning.

 • "Nya" Affärsvägen är klar

  "Nya" Affärsvägen i Tanumshede är nu klar. Vintern och vårens arbete flöt på bra så tidplanen kunde hållas. Den invigning som var planerad har däremot uteblivit på grund av pandemin.

 • Årets företagare 2020

  Den 17 juni överraskade kommunen och Företagarna Tanum Björn Christiansson och Lina Brekken för att berätta att Hamn och Sjö Väst AB blivit utsedda till årets företagare 2020 i Tanums kommun! Utmärkelsen kommer officiellt att delas ut på en aktivitet hösten 2020.

 • Uppsökande ungdomsstödjare - ett stöd under sommaren

  I sommar kommer vi att förstärka den uppsökande verksamheten bland ungdomar och barn. Därför kommer kommunalt anställda ungdomsstödjare, så kallade Fältare, att agera som ett stöd och föra dialog bland ungdomar och barn de möter.

 • Intensiv tillsyn på serveringsställen i sommar

  Den 1 juli 2020 träder den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen i kraft. För miljö- och byggnadsförvaltningens del innebär det att tillsynsverksamheten utökas markant för att säkerställa att åtgärder för att förhindra att smittspridning på serveringsställe är på plats.

 • Längre handläggningstid av ärenden till miljö- och byggnadsförvaltningen

  Under sommaren kommer miljö- och byggnadsförvaltningen att prioritera arbete som rör minskning av smittspridning på grund av coronapandemin.

 • tanumlevererar.se - för dig som vill hitta restauranger med take away.

  För att stötta restaurangerna i Tanum och bromsa smittspridning har kommunen tillsammans med Tanum Turist initierat en samlingssida för de restauranger som erbjuder take away. Kommunen utökar också sittmöjligheter på offentliga platser och parkmiljöer för att med picknickmoduler avlasta uteserveringar, och uppmuntra till take away.

 • 90 får sommarjobb

  Omkring 90 ungdomar kan få sommaranställning i kommunen. Tanums kommun storsatsar på jobb för unga som på grund av coronakrisen inte kan sommarjobba i exempelvis besöksnäringen så mycket som vanligt. Kommunen tar dessutom emot extra många feriepraktikanter.

 • Utökad tillsyn

  Miljöavdelningen har utökat tillsynsarbete för att förhindra trängsel samt se att Folkhälsomyndighetens föreskrifter för att begränsa smittspridning på restauranger och caféer följs.

 • År 2019 startades 85 nya företag bara i Tanum

  Nyligen publicerades årets version av Nyföretagar-barometern, ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket där man publicerar statistik över nyföretagandet i Sverige.