Fler nyheter

 • Invigning av Fritidsbankens nya lokaler den 4 juni

  Nu öppnar Fritidsbanken i nya lokaler i Tanumshedes centrum, Affärsvägen 6, och invigningen sker lördagen den 4 juni mellan klockan 10.00-12.00. Louise Thunström kommer att hålla ett invigningstal. Vi bjuder på dryck och tilltugg. Varmt välkommen!

 • Föreläsning om krisberedskap "För din säkerhet!"

  Vad gör du om mobilen är död, internet har slutat fungera och ljuset inte tänds när du slår på strömbrytaren? Kan du hantera en situation när det inte finns el eller vatten under flera timmar, ja kanske flera dagar? Den 1 juni är du välkommen på en kostnadsfri föreläsning om krisberedskap.

 • Informationsträff om Boken Kommer

  Välkommen på informationsträff om Boken Kommer på biblioteken i Tanums kommun! Vi pratar om vad tjänsten Boken Kommer innebär, vem som kan anmäla sig till tjänsten, vad man kan låna med mera.

 • Karin - ny på jobbet

  Landskapet, lugnet och minnena från barndomens somrar lockade hit henne. Sedan första mars är Karin Martinsson ny kommundirektör i Tanum.

 • Vill du göra en insats för demokratin? Då kan du bli röstmottagare

  Tanums kommun söker röstmottagare till höstens val. Vi behöver förstärkning både under förtidsröstningen och på valdagen den 11 september. Som röstmottagare hjälper du väljare, håller ordning i röstningslokaler och räknar rösterna (på valdagen).

 • Helen och Ulrika uppvaktades efter en tvåårig skolchefsutbildning

  Torsdagen den 5 maj uppvaktades två skolchefer efter genomgången skolchefsutbildning. Helen Larsholt och Ulrika Björnberg arbetar båda två som skolchefer i Tanums kommun sedan tidigare och har nu genomfört en tvåårig skolchefsutbildning.

 • Ostron i fokus på årets första After work.

  För första gången sedan pandemin bjöd Tanums kommun in till en större företagarträff igen när man i samband med Nordiska Mästerskapen i Ostronöppning bjöd in till en After work i Grebbestad. Det var en stor uppslutning av företagare och representanter från Tanums kommun som träffades i solen på Charlottenlund.

 • Ny multiplan invigd på Tanumskolan

  I strålande sol och med alla elever och lärare invigdes den nya multiplanen på Tanumskolans skolgård tisdagen den 3 maj.

 • Återbruket stängt 1 maj-31 augusti

  Återbruket och lokalen på Återvinningscentralen Tyft kommer att vara stängda från och med 1 maj till och med 31 augusti. Arbetsmarknadsenheten riktar om del av sin verksamhet för att kunna stötta övriga verksamheter inom enheten som behöver resurser.

 • Tanum behåller ledartröjan som länets mest företagsamma kommun

  I 20 år har nu Tanums kommun haft första platsen som Västra Götalands mest företagsamma kommun enligt Svenskt Näringslivs undersökning ”Företagsamheten”. I Tanum bor det cirka 13 000 invånare och det finns 2 600 företag, kommunen bubblar av entreprenörskap och driftighet. Kommunens ansträngning att underlätta och arbeta tillsammans med företagen får återigen ett kvitto på sin framgång.

 • Tanums kommun sjätte bäst på Upphandling och en Service över snittet

  Under torsdagen presenterades resultatet av Sveriges kommunernas mätning, Insikt, av kommunernas servicenivå inom sina olika myndighetsområden. Tyvärr har vissa data inte kommit med och resultatet kommer att uppdateras i efterhand men dagens siffror visar att Tanum fortsatt har en godkänd nivå om 69 av 100 poäng (71 år 2020). Varje myndighetsområde får även ett eget resultat och i årets mätning klättrade Serveringstillstånd och Miljö- och hälsoskydd rejält, Upphandling hamnade på plats sex totalt i riket och inom området Service får Tanum ett högre resultat än snittet i riket på alla områden.

 • Ny lekplats i Hamburgsund

  Lagom till midsommar kommer den nya lekplatsen vid gästhamnen i Hamburgsund att vara klar, i dagarna togs det första grävtagen.

 • Har du hittat olja i eller vid havet?

  Man har hittat olja på Koster utanför Strömstad. Om du hittar olja på stränder eller i vattnet ring till kundcenter 0525-180 00 eller rapportera det i appen Strandstädarkartan!  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Ny utställning i Galleri Ranrike med Caroline Lindqvist

  Utställningen "Textil bild" med Caroline Lindqvist visas i Galleri Ranrike den 22 april till 7 juni. Välkommen på vernissage fredag 22 april klockan 14.00.

 • Tanum tecknar avtal med EasyPark parkeringsapp

  Tanums kommun har efter utvärdering av parkeringssituationen sommaren 2021 valt att byta leverantör till EasyPark. EasyPark är ett väletablerat företag i Norden och i Europa vilket kommer att underlätta för många av våra besökare. EasyPark erbjuder även Swish-betalning, utöver sms och betalkort, vilket blir en nyhet denna sommaren och ett led i att förbättra service ytterligare.

 • Tanum har nu mest solel per invånare i länet!

  Solelen växer så det knakar och västkusten har ett av det bästa sollägena i Sverige. Har du funderat på att skaffa solceller – men inte kommit till skott för att det känns krångligt? Att installera solceller behöver inte vara svårt men det kan kännas skönt att ha någon att bolla med. Kontakta kommunens energirådgivare och få kostnadsfri och oberoende rådgivning.

 • Röjning av skog vid Målgården i Fjällbacka

  På måndag påbörjas förberedande röjningsarbeten för Flig exploateringsområde i Fjällbacka vilket påverkar framkomligheten i skogsområdet vid Målgården.

 • Författare inspirerar högstadieelever

  Den 6 och 7 april besökte ungdomsboksförfattare Katarina von Bredow alla elever i årskurs 8 på Tanumskolan och Hamburgsundskolan genom ett digitalt möte där hon välkomnade eleverna hem till sig. Katarina delade med sig om hur hon planerar och gestaltar sin skrivprocess.

 • Stor övning på Grebbestadsfjorden

  På lördag den 9 april genomförs en större räddningsövning på Grebbestadsfjorden utanför Tanumstrand och Grebbestads hamnplan. Det kommer att ske aktivitet i luften, på land och i vatten mellan klockan 10:30 och 13:00.

 • Kreativiteten flödade hos elever i årskurs nio

  Andra delen av näringslivsdagen, när eleverna får hjälpa lokala företag med deras utmaningar, genomfördes den 4 april för elever i Hamburgsundskolan. Detta är en av de aktiviteter som näringslivsenheten anordnar i syfte att öka samverkan mellan skola och näringsliv.

 • Påsklovsaktiviteter

  Kom och var med på påsklovsaktiviteterna för barn och unga på biblioteken, till exempel film, påskpyssel, sagostund och Escape bibblan. Fritidsgårdarna har också öppet som vanligt.

 • Har du tagit emot personer från Ukraina i ditt hem?

  Personer på flykt från Ukraina som kommit till Tanums kommun utan kontakt med Migrationsverket behöver kontakta Migrationsverket och kommunen.

 • Migrationsverket behöver inte kommunens tillfälliga boenden i dagsläget.

  Tanums kommun har fått besked av Migrationsverket att de tillfälliga boendeplatser vi iordningsställt för att ta emot personer på flykt från Ukraina inte behövs i nuläget då antal personer som söker skydd i Sverige har minskat.

 • Vuxenutbildningar hösten 2022

  Tanums vuxenutbildning samverkar med Strömstads, Munkedals, Sotenäs och Lysekils kommuner så att du kan söka fritt i det breda utbud av utbildningar som alla fem kommunerna erbjuder.

 • Nu öppnar våra Träffpunkter igen!

  Nu öppnar vi upp våra Träffpunkter för interna och externa deltagare med start vecka 14. Är du över 65 år är du välkommen på våra aktiviteter såsom musik, seniorgympa, bingo, utställningar, frågesport, promenader, samtal och trivselträffar.