Tanum i topp som bästa småhuskommun

Tanums kommun toppar listan för Västra Götaland som bästa småhuskommun, enligt Villaägarnas riksförbunds årliga undersökning ”Sveriges bästa småhuskommun”. På riksplan placerar vi oss som nummer sex bland landsbygdskommunerna.

Det är tredje året i rad som Villaägarnas riksförbund genomför undersökningen ”Sveriges bästa småhuskommun”. En bidragande orsak till Tanums fina placering är låg förekomst av villainbrott, vilket bidrar till en ökad känsla av trygghet bland invånarna. En annan orsak är efterfrågan på och utbudet av småhuset, vilket är mycket viktigt för vår attraktivitet.

- Att återigen toppa listan är ett fint erkännande och mycket glädjande. Vi arbetar aktivt för att möjliggöra ett brett och varierat utbud av boendealternativ, säger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd (M). Tanums kommun är en trygg plats att bo, verka och vistas i och vi vill välkomna fler invånare till vårt samhälle.

Villaägarna lyfter fram ett index baserat på tolv variabler som sammanväger vad som gör en kommun attraktiv för småhusägare. Dessa variabler inkluderar planer för och uppförande av småhus och hur väl dessa planer motsvarar befolkningens behov. Varje år godkänner Tanums kommun ett antal detaljplaner som möjliggör ny bebyggelse, ofta inriktade på villatomter för både permanent och säsongsmässigt boende.

Se hela undersökningen på Villaägarnas riksförbunds hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..