Näringslivsdagen

Bild på föreläsaren Teo Härén

Vill du som företag träffa eleverna i årskurs 9, fundera ut en utmaning från din verksamhet och var med oss den 30 januari 2020!

Ett unikt koncept

Elever, företagare och tjänstemän möttes på Näringslivsdagen för en kreativ dag tillsammans.

Efter förra årets succé bjöds åter igen företagare, politiker och tjänstemän in till en gemensam aktivitet med våra framtida medarbetare: elever i årskurs 9.

På kommunens Näringslivsdag, torsdag 4 oktober 2018, fylldes idrottshallen av över 150 personer.

Efter att kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd hälsat alla välkomna och berättat om vad som händer i kommunen hölls en föreläsning av Teo Härén. Han uttryckte att konceptet att bjuda in både elever och företagare till samma aktivitet är helt unikt för Tanum.

-Detta är ett helt unikt arrangemang; att elever, företag och kommun träffas så här tillsammans, inledde föreläsaren Teo Härén som var dagens inspiratör.

Kompetensförsörjning är en av våra företags allra största utmaningar. Ett steg för att möta den utmaningen är att utveckla samverkan mellan skola och näringsliv, där den här dagen är ett exempel på en sådan aktivitet som Tanums kommun anordnar.

-Vi vill med dagen inspirera eleverna till vilka fantastiska möjligheter som finns i vår kommun och hjälpa dem välja sin väg i yrkeslivet och se möjligheterna med att utveckla sin egen kreativitet, säger näringslivsutvecklare Elenor Olofsson.

Eleverna testade rollen som företagare 

Under dagen fick eleverna möjlighet att få testa sin kreativitet på verkliga case. 13 lokala företag hade lämnat in ”utmaningar” från sina verksamheter som eleverna fick möjlighet att arbeta gruppvis med dessa, tillsammans med det aktuella företaget. Utmaningarna handlade exempelvis om marknadsföring, göra en helt ny logotype, effektivisera produktions- och logidstikskedjor, öka gästnätter på vinterhalvåret och hur företag ska vara attraktiva som arbetsgivare och locka ungdomar att arbeta hos dem, för att nämna några.

5 kreativa knep

Temat för denna nätverks- och inspirationsdag var kreativitet. Teo Härén är välkänd föreläsare som talar och skriver just om kreativitet. Teo uppmanade åhörarna att öva på sin egen kreativitet och dela med sig av sina kreativa idéer. Han gav många inspirerande exempel och tips:

  1. Ifrågasätt fler saker
  2. Fråga människor som kan olika saker
  3. Våga leka med din kreativitet
  4. Öva på att presentera dina idéer
  5. Allt går att utveckla!

Företag som gav eleverna utmaningar

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede