Strandstädarkartan

Ett digitalt kartverktyg som ska underlätta för frivilliga insatser och upphämtning av skräp. Är du på stränderna i sommar, använd gärna kartan!
Här kan du rapportera städbehov, behov av hämtning av redan ihopsamlat skräp eller om man har städat själv. För detta finns tre olika flaggor att markera i kartan.

Strandstädarkartan finns även som app! Appen Strandstädarkartan laddar man enkelt ner på sin telefon eller surfplatta via AppStore eller GooglePlay.

Bakgrund:
Ren Kust startade 2012 och är ett samarbetsprojekt för ett renare hav och en renare kust i Göteborg, Bohuslän och Kungsbacka. De tolv kommunerna som ingår finansierar projektet genom ordinarie arbete tillsammans med Naturvårdsverket. Västkuststiftelsen har numera projektansvaret. Syftet har varit att få till stånd en hållbart finansierad organisation för aktiv natur- och miljövård, där strandstädning är en del, och som utgår från de nationella miljömålen samt lokala och regionala mål och strategier.

Den samverkan som numera finns längs hela kusten fokuserar på frågan om marint skräp. De olika aktörerna samverkar mot det gemensamma målet – att minska mängderna marint skräp. Vår digitala, interaktiva karta används för att planera och kommunicera städinsatserna.
Strandstädarkartan underlättar städinsatserna för våra kommunala städlag, entreprenörer och alla frivilliga på stränder och vikar.

Läs mer om strandstädarkartan på Ren kusts sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ladda ner appen till android. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ladda ner appen till iPhone. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp Västkuststiftelsen

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede