Strandstädarkartan

Ett digitalt kartverktyg som ska underlätta för frivilliga insatser och upphämtning av skräp. Är du på stränderna i sommar, använd gärna kartan!
Här kan du rapportera städbehov, behov av hämtning av redan ihopsamlat skräp eller om man har städat själv. För detta finns tre olika flaggor att markera i kartan.

Bakgrund:
Ren Kust startade 2012 och är ett samarbetsprojekt för ett renare hav och en renare kust i Göteborg, Bohuslän och Kungsbacka. De tolv kommunerna som ingår finansierar projektet genom ordinarie arbete tillsammans med Naturvårdsverket. Västkuststiftelsen har numera projektansvaret. Syftet har varit att få till stånd en hållbart finansierad organisation för aktiv natur- och miljövård, där strandstädning är en del, och som utgår från de nationella miljömålen samt lokala och regionala mål och strategier.

Den samverkan som numera finns längs hela kusten fokuserar på frågan om marint skräp. De olika aktörerna samverkar mot det gemensamma målet – att minska mängderna marint skräp. Vår digitala, interaktiva karta används för att planera och kommunicera städinsatserna.
Strandstädarkartan underlättar städinsatserna för våra kommunala städlag, entreprenörer och alla frivilliga på stränder och vikar. En app för smarta telefoner och
surfplattor håller på att utvecklas. Händer på stränder gör skillnad!

Läs mer om strandstädarkartan på Ren kusts sida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp Västkuststiftelsen

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Elisabeth Jonsson
0525-180 76

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede