Pål Svensson, konstnär

Pål Svensson räknas som en av Sveriges främsta skulptörer och en av våra mest offentligt representerade konstnärer med 40 offentliga arbeten, vunnit tio tävlingar och haft 30 separatutställningar i Sverige, Norden, Tyskland, Frankrike, England och USA. Sedan Pål Svensson år 1984 tog sin examen vid Valands Konsthögskola i Göteborg har han gjort cirka 30 offentliga arbeten, vunnit 8 tävlingar och haft cirka 20 separatutställningar i Sverige, Norden, Tyskland, Frankrike och England. Naturen har varit hans främsta inspirationskälla och sten hans vanligaste arbetsmaterial. Hans konstnärskap kännetecknas av ett stort engagemang för konsten i det offentliga rummet och för samspelet mellan konst och arkitektur.

Pål Svensson har arbetat i en rad olika styrelser, som Konstepidemin och Röda Sten Kulturprojekt i Göteborg, och var ordförande i Svenska Skulptörförbundet 2002-2005.

Han är ledamot i styrelsen för Nordens Ark. Han har startat projekt som "Bohusläns Stenstipendium" och "De ungas Akademi" i Göteborg. 1997 fick han Göteborgs Stads Förtjänsttecken, och har också en spårvagn uppkallad efter sig.