Galleri Ranrike 2019

Ea ten Kate

Broderi av Ea ten Kate

Ea ten Kate

The magic brain forest

25 januari – 5 mars

Vernissage fredag 25 januari klockan 14.00

Så här skriver Ea ten Kate om sitt arbete:
Frågan som genomsyrar min konstnärliga praktik är: Vad ger oss tröst? Hur kan vi använda de saker vi ser, läser och rör för att hitta frid i en värld i rörelse? Hur kan man använda det offentliga rummet som ett redskap som förmedlar tröst?

En röd tråd som går genom mitt arbete är min fascination med vårt medfödda visuella ordförråd. Genom alla tider och platser har människor använt sig av väldigt liknande sätt att dekorera och antyda att saker har värde, är viktiga, heliga. Att vi långt innan mikroskopen – och till och med innan matematiken – fanns ritade celler, fraktaler. Dessa underliga former, som uppstår när handen får leda pennan.

Det är viktigt för mig att mina verk ska vara tillgängliga för alla, och tillföra glädje och förundran på de ställen där det behövs som mest. Det är viktig att kunna drömma sig bort, få glömma bort ett liv som krånglar, känslor som stormar.

I klara färger och mjuka former bjuder mitt arbete in till detta, med bilder som kan påminna om mycket men lämnar betraktaren fritt att hitta sin egen berättelse.

Att jag ofta utgår ifrån textila material är ett väldigt medvetet val. Textil är taktil, det engagerar flera sinnen än bara syn. Det är mjukt och ofarligt, samtidigt som det kan bära identiteter, förena eller sära människor, och projektera idéer och ideal som är långt större och kraftigare än själva föremålet.

Det slutliga resultatet kan vara ett verk inte bara i textil, men kan lika gärna vara översatt till tryck eller trä – den textila, taktila andan finns dock alltid kvar.

Född 1981 i Leeuwarden, Nederländerna.
Bor och arbetar i Göteborg.

Galleri Ranrike, Tanums kommunhus, Apoteksvägen 6, Tanumshede
Öppettider: måndag – fredag klockan 08 - 16.30

Mycket Välkomna!

Tanum Kultur & Fritid 0525-182 00, www.tanum.selänk till annan webbplats kultur@tanum.se

Broderi av Ea ten Kate

Kontakt

Kundcenter

Tel. 0525-180 00
Fax. 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Galleri Ranrike

Tanums kommunhus
Apoteksvägen 6,
Tanumshede

Öppettider

Måndag-fredag 08.00-16.30

Telefon

Länkar

Arkiv över tidigare  utställningar