Verksamheter för hjälp och stöd

För dig som bor i Tanums kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig om du känner att du inte mår bra.

Individ- och familjeomsorg – Mottagnings- och utredningsavdelningen

Genom socialtjänsten kan du som barn, ungdom eller förälder få stöd på olika sätt. Mottagnings- och utredningsavdelningens individ- och familjeomsorg arbetar med utrednings- och biståndsinsatser riktade till barn, ungdomar och föräldrar. Vi erbjuder till exempel samtal och rådgivning. Kontaktinformation - Stöd till barn och ungdom.

Elevhälsan inom skolan​

Elevhälsan är en verksamhet inom skolan som erbjuder medicinsk, psykologisk, social och specialpedagogisk kompetens. Du kommer i kontakt med elevhälsan via barnets skola. Information - elevhälsan.

Sjukvårdsrådgivningen

Dygnet runt kan du ringa sjukvårdsrådgivningen för att få rådgivning av en sjuksköterska om var du i första hand bör vända dig. Telefon 1177. Mer information: sjukvårdsrådgivningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ungdomsteamet i Tanum

Ungdomsteamet jobbar för att ungdomar i Tanums kommun ska kunna utvecklas efter sina egna förutsättningar. I teamets uppdrag ingår att sprida information och knyta samman aktörer som träffar ungdomar i Tanums kommun. Ungdomsteamet.

Spira - stödgrupp för barn och unga

Spira är en stödgruppsverksamhet för barn och unga som har erfarenhet av att någon i familjen eller i ens närhet dricker för mycket alkohol, använder droger eller mår psykiskt dåligt. Att delta i någon av våra grupper är kostnadsfritt. Vi har tystnadsplikt.

Vårdcentral

Du som känner ångest, oro och nedstämdhet kan också vända dig till din vårdcentral.

Ungdomsmottagningen i Tanum

Du som är mellan 13-25 år är välkommen att kontakta Ungdomsmottagningen om du vill prata med någon om hur du mår. Kontaktinformation - Ungdomsmottagningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

UMO - Ungdomsmottagningen på nätet

UMO.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere.

Barn och ungdomspsykatri (BUP)

På BUP tar man emot barn och ungdomar upp till 18 år med allvarliga psykiska problem. Man utreder, behandlar och ger stöd till barn och deras familjer. Kontaktinfomation - BUP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länsenheten för Ätstörningar

På webbplatsen ätstörning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns möjlighet att söka mer information om du känner oror för egen del eller för någon i din närhet.

BRIS - Barnens Rätt i Samhället

BRIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan alla under 18 år ringa, maila eller chatta för att prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ingen kan se att det är du som ringer eller att du har ringt. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Om du vill kan du också skriva till en vuxen på BRIS eller chatta i BRIS-chatten. Telefon 116 111.

Livlinan

Livlinan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ger stöd och information till unga som lever nära någon med psykisk ohälsa. På sajten kan du ställa frågor anonymt och ta del av andras erfarenheter och läsa om vad det finns för hjälp att få.

HBTQ-jourernas riksförbund

HBTQ-journernas riskförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede