Se våra föreläsningar igen

Elenor Olofsson inleder sändning och man ser dator i förgrunden

Missade du seminariet ”Vägen till en hållbar destination”, se mötet här i efterhand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.:

14 mars bjöd vi in besöksnäringsföretag till ett möte med fokus på initiativ och projekt kring hållbarhet för att inspirera till hur vi tillsammans kan gå mot en mer hållbar destination. Agendan var fylld med projekt och aktörer som, i kort format, presenterade sina erbjudanden, som kan hjälpa företag framåt i sitt hållbarhetsarbete.

I det kommunöverskridande samarbetet ” Ett enat Bohuslän” är Hållbarhet ett av fokusområdena. Vår besöksnäring har ett stort värde för våra kommuner, den är en viktig arbetsgivare och tillför en stor andel skatteintäkter. Det är en växande näring, men för att behålla vår attraktivitet och för en uthållig näring så är det viktigt att den utvecklas hållbart inom alla områden: ekonomiskt, socialt och miljömässigt.

Och det belyste programmets talare på olika sätt.

Flera konkreta erbjudanden gavs:

  • Turistrådet har flera initiativ på gång kring den stora utmaningen kompetensförsörjning. De har bland annat lanserat en hemsida där företag kan publicera sina jobbannonser, och bjuder in till en mässa i Uddevalla där företag kan marknadsföra sig för jobbsökande.
  • På seminariet deltog även ett par lokala företagare som delade med sig goda exempel direkt från sina Saltviks camping håller på att installera laddstolpar för elbilar och ser över möjligheter till att installera solpaneler på tak. Detta initierades efter besök av Energirådgivarna, som på plats gick igenom vilka besparingsåtgärder som skulle kunna vara lämpliga. I filmen kan du höra Energirådgivarna berätta mer om sina tjänster och hur de kan stötta just ditt företag i utvecklingen.

Medverkade gjorde även:

  • Kristina Lindström, Göteborgs universitet. Om hur turism kan bidra till en hållbar destination, och hur man tillsammans kan verka för en hållbar platsutveckling. Hållbar utveckling är en ständigt pågående process, och det är inte ett quick fix” eller ett ”soloarbete”. Vi gör det tillsammans och alla seriösa insatser räknas!
  • Ingela Holgersson berättade om projektet Hållbar skärgård, som i Fyrbolsregionen stod på prispallen som vinnare av Årets kommunala initiativ i Hållbarhetsklivet.
  • Jennie Bergius Eriksson, Almi Väst, om hur du som företagare kan få hjälp att komma igång med ditt hållbarhetsarbete med fokus på lönsamhet och affärsmässiga möjligheter.
  • Kajsa Örtengren, Fyrbodals kommunalförbund, presenterade projekten Fenixz och Hållbar besöksnäring i väst, vilka bidrar till kompetensförsörjning till nytta för företag. Projekten erbjuder Kostnadsfria utbildningar - till dig själv och din personal!
  • Anders Tysklind, Kosterhavets nationalpark, berättade om hur man i Kosterhavet lyckas värna om natur och miljö i samklang med verksamheter, till exempel genom partneravtal.


Vill du veta mer om alla dessa olika aktörers erbjudande, så har vi i dokumentet sammanfattat Pdf, 740.9 kB. deras olika tips, med länkar för mer information, eller se filmen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i efterhand.

Kontakta gärna oss Näringslivsutvecklare om ni finner något av detta extra intressant så hjälper vi er vidare.

Tidigare föreläsningar:
Har du missat någon av de webbinarier vi bjudit in till tidigare? Till exempel har vi bland filmerna:

- SEO och CRO, så får du din hemsida att sälja mer
- E-handel del 1 och 2
- Storytelling med Anders Hallberg
- Makroekonomi

Hör av dig till oss om du vill ha länk till sändningen för att se den i efterhand.

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede