After work 2022

Mingelbild från Charlottenlund

För första gången sedan pandemin bjöd Tanums kommun in till en större företagarträff igen när man i samband med Nordiska Mästerskapen i Ostronöppning bjöd in till en After work i Grebbestad. Det var en stor uppslutning av företagare och representanter från Tanums kommun som träffades i solen på Charlottenlund.

Stämningen var på topp när kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd hälsade alla välkomna tillsammans med nya kommundirektören Karin Martinsson, det märktes att alla var glada att kunna träffas på riktigt igen. Sedan följde en rafflande frågestund till Liselotte och Karin av näringslivsutvecklarna och arrangörerna Elisabeth Jonsson och Elenor Olofsson.

- Äntligen får vi bjuda in till nätverksträffar igen och att återigen göra det i samarbete med Ostronakademin är en favorit i repris. Vi är glada att äntligen få chansen att hylla pristagarna, även från pandemiåren, på en riktig scen, sa Liselotte Fröjd, kommunstyrelsens ordförande

Hyllade pristagare

Företagarföreningarnas ordförande Morten Jonassen, Tanums turist och Christian Haneson, Företagarna Tanum välkomnade tillsammans med Elenor och Elisabeth upp de fyra pristagarna på scenen.

Först hyllades Tanums Gestgifveri och Hamn & Sjö, vinnarna för år 2020, och sedan ECIB, årets företagare 2021 och Lotta Klemming som fick Turistpriset 2021. Efter sedvanliga blommor kom stora applåder.

Stafettpinnen återupptagen

2017 startades traditionen Stafettpinnen upp, där ett företag uppmärksammas genom besök av kommunrepresentanter. Företagaren får sedan själv utse nästa företagsbesök, en Stafettpinne. Nu var det dags att återuppta traditionen och ur en hatt med deltagare drogs första företagsbesöket fram – vinnaren var Hokahey Consulting. Följ Stafettpinnens resa på facebook.

- Vi gav er företag makten att styra våra företagsbesök, ni fick välja vilket företag vi skulle besöka nästa gång, ni skickade stafettpinnen vidare – och det har ni gjort massor med gånger sen dess. Vi har tack vare detta träffat massa nya företag och spännande verksamheter genom åren. Men sen kom pandemin och då fick Stafettpinnen så klart vila men nu är det dags igen, berättar Elenor från scenen.

Knivskarp tävling mellan Kommun och Näringsliv

After worken avslutades med en tävling mellan Kommun och Näringsliv i ostronöppning, där fyra ostron skulle öppnas på tid och vara godkända helt enligt officiella tävlingsregler. Ostronakademiens representanter hade fullt upp med uppdraget att vara tidtagare, och även jury. Efter en nervkittlande kamp stod det klart att det var Näringslivet som stod som vinnare.

Ett stort tack till alla er företagare, föreningar, Ostronakademien och medarrangörer som tillsammans gjorde kvällen lyckad.

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede