Stafettpinnen

Ola Dahlman håller stafettpinnen.

Näringslivsenheten och kommunledningen gör tillsammans över 100 företagsbesök per år. 2017 börjar vi med ett nytt koncept för dessa besök, den så kallade "Stafettpinnen". Det innebär att  det företag som besöks skickar vidare Stafettpinnen till nästa företag som kommunledningen eller näringslivsenheten ska besöka. Vid After work 2017 lottades om vilket företag som skulle starta Stafettpinnen.
Vinstlotten att få det första besöket drogs av Ola Dahlman på Grebbestad Tångknäcke. Du kan följa Stafettpinnens resa här och på vårt Facebook-konto "Näringslivsutvecklarna i Tanums kommun".

Här kan du läsa om de senaste Stafettpinnebesöken.

Oscar Bräck och Jonas Karlsson framför några båtar i deras showroom

Besök hos Väster Bygg

Stafettpinnen turnerar runt och var i mars månad på besök hos Björn Listad och Simon Buhr på Väster Bygg dit den skickades av Per Falkenberg på Havstensunds Elektriska.

Björn och Simon startade företaget 2012 och har under de sju åren gått från att vara två anställda till 16. Vilken utveckling!

2016 startade de ytterligare ett företag, Väster Konsult & Entreprenadteknik AB, vars verksamhet består av att hyra ut verktyg till såväl privatpersoner som företag. Dessa två företag ingår i Västergruppen.

I december 2018 flyttade de in i sina fina lokaler vid Greby, Grebbestad. Väster Bygg engagerar sig gärna lokalt, sponsrar idrottslag samt arrangerar golftävling på Mjölkeröd.

Vilket mål har de med företagen?
- Vi vill växa i lagom takt och ha roligt på vägen. Det är viktigt att både anställda och kunder är nöjda. Vi ser ljust på framtiden, avslutar Björn och Simon.

De skickar stafettpinnen vidare till RS Plåtslageri Fjällbacka Ab som får nästa besök.
Ett stort tack till Simon och Björn för ett trevligt besök!

Oscar Bräck och Jonas Karlsson framför några båtar i deras showroom

Besök hos West Prestige AB

Stafettpinnen reser vidare, från Carl Bräck på Bräcke Bygg till hans bror Oscar Bräck med kollega Jonas Karlsson på West Prestige AB.

Oscar och Jonas träffar vi i ett showroom på Tanum Shoppingcenter, där de har fått möjligheten att exponera sina båtar för köpsugna kunder. Detta är två yngre, pigga killar som båda har heltidsjobb som snickare respektive rörmokare och som i år tagit chansen att på helger och kvällar göra det de brinner för – att sälja båtar.

- Vi har ett stort intresse för båtar och älskar att vara på havet, säger Oscar. Vi har också ett stort intresse för att arbeta med försäljning.
Verksamheten startade upp när de ställde ut på Båtmässan i Göteborg i februari. West Prestige är återförsäljare för Seamaster. De säljer även begagnade båtar och förmedlar båtar.

Utöver försäljningen så kommer de i sommar även att ha uthyrning av vattenskotrar i Grebbestad.
Hur ser planen ut framöver?

-Till hösten kommer vi förmodligen att flytta in i en lokal, säger Jonas Karlsson.

Fortsättning följer, det blir spännande att följa detta företag! Vill du veta mer besök deras Facebooksida, eller Instagramkontot WestPrestigese.

Oscar och Jonas skickar Stafettpinnen vidare till ytterligare en entreprenör i båtbranschen, August Jonsson på Grebbe Marin.

Tack Oscar och Jonas för ett trevligt möte!  

Carl Bräck på Bräcke Bygg håller stafettpinnen

Besök hos Bräcke Bygg

Stafettpinnen reser vidare, från Klas Gustafsson på Mörhults Bygg & Marin till Carl Bräck på Bräcke Bygg.

Carl träffar vi i Tanumshede, där han för dagen befinner sig på uppdrag på taket på Sparbanken Tanum.
Carl har varit verksam som företagare i åtta år och samarbetar ofta med andra lokala byggföretag. Merparten av jobben sker i det geografiska området Tanums kommun, med en tyngdpunkt i Fjällbacka där han bor och har sina rötter.
Bräcke bygg utför mest renoveringar men även nybyggnationer, takomläggningar och fönsterbyten.

- Det är mycket att göra hela tiden, och i vår har det varit extremt, säger Carl. Det är skoj när det är mycket att göra! Det är verkligen tacksamt att ha ett byggföretag här i Tanum.

Nämnas kan att Carl har fått företagande i blodet av mamma Åsa Bräck, som driver Åsa Design.
Carl skickar Stafettpinnen vidare till ytterligare en entreprenör i familjen, hans bror Oscar Bräck på WestPrestige AB.
Tack Carl för en trevlig pratstund!

Klas Gustafsson håller Stafettpinnen

Besök hos Mörhults Bygg & Marin

Nu har Stafettpinnen nått fram till Klas Gustafsson på Mörhults Bygg & Marin, dit den skickades av Jimmy Hansson på Hamburgsunds Bilservice AB.

Klas har genom Mörhults Bygg & Marin (www.morhults.se) varit igång med näringsverksamhet i snart 1,5 år och har flera strängar på sin lyra.

- Snickeriarbeten
- Service och rekonditionering av båtar

Klas började tidigt, redan under sommarloven, att arbeta på båtvarv och utbildade sig sedan till att bli snickare. Yrkeslivet började han på Fjällbacka Bygg, därefter följde jobb i Norge under ett antal år. Efter Norge kände Klas att det var dags att starta eget.
Han har idag stor nytta av sin breda bakgrund.

- Jag har alltid velat ha ett eget företag, säger Klas. Jag trivs väldigt bra med det! Förutom de egna uppdragen samarbetar jag med LL Måleri när det gäller att lackera om båtar, vilket de gör med det självsträckande lacket De ijessel.
Något som jag bygger och tillverkar som ökar mycket är efterfrågan av Flexiteek, ett syntetiskt underhållsfritt båtgolv som är ett alternativ till teakdäck. Flexiteek är även miljömässigt ett bättre alternativ än teak. Väldigt spännande, avslutar Klas.

Namnet Mörhults Bygg & Marin valde Klas med anledning av att hans släkt kommer från Mörhult i Fjällbacka. Det är inte i Mörhult som företaget har verksamheten utan verkstad och lager finns i en lokal i Greby utanför Grebbestad, där även tillverkning sker.

Klas skickar Stafettpinnen vidare till Carl Bräck på Bräcke Bygg som får nästa besök.

Tack Klas för en jättetrevlig och lärorik pratstund!

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Elisabeth Jonsson
0525-180 76

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede