Stafettpinnen

Ola Dahlman håller stafettpinnen.

Näringslivsenheten och kommunledningen gör tillsammans över 100 företagsbesök per år. 2017 börjar vi med ett nytt koncept för dessa besök, den så kallade "Stafettpinnen". Det innebär att  det företag som besöks skickar vidare Stafettpinnen till nästa företag som kommunledningen eller näringslivsenheten ska besöka. Vid After work 2017 lottades om vilket företag som skulle starta Stafettpinnen.
Vinstlotten att få det första besöket drogs av Ola Dahlman på Grebbestad Tångknäcke. Du kan följa Stafettpinnens resa här och på vårt Facebook-konto "Näringslivsutvecklarna i Tanums kommun".

Här kan du läsa om de senaste Stafettpinnebesöken.

Madeleine Flügge i sin salong Små Stunder

Besök hos Små Stunder

Stafettpinnen fortsätter sin resa! Johan Axelsson på BJ:s Motorteknik skickade den sist vidare till Madeleine Flügge Mörk på mysiga skönhets- och friskvårdssalongen Små Stunder i Grebbestad.

Madeleine blev 2007 färdig med en 1,5 år lång utbildning till auktoriserad hudterapeut, och samlade på sig erfarenhet inom yrket genom arbete på salonger och spa runt om i Norden, nu senast i Strömstad och Åmål. För två år sedan kändes läget rätt att satsa på egen verksamhet, och när den perfekta lokalen i samhället dök upp var det bara att köra.

- Hudterapeut är ett fantastiskt yrke, säger Madeleine med ögon som strålar. Jag tycker mycket om att skapa möten med människor. Jag ger mycket energi, och får så mycket tillbaka. Det är också så roligt att känna att lokalbefolkningen varit glada och välkomnat mina tjänster, fortsätter Madeleine.

Madeleine är auktoriserad via SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, vilket säkerställer gedigen utbildning, hög kompetens samt etiska riktlinjer.
Hon bygger även på sin kompetens med kurser för att specialisera sig.

Små stunder erbjuder ett brett utbud av behandlingar, från klassiska ansiktsbehandlingar till mer avancerade behandlingar vid hudproblematik samt effektiv hårborttagning genom den naturliga metoden sugaring/sockring.
Den rogivande miljön får man på köpet!

Madeleine skickar Stafettpinnen vidare till Östängens Glasmästeri och Byggnadsvård som får nästa besök.

Tack Madeleine för ett jättemysigt besök hos dig!

Johan Axelsson framför sin lokal.

Besök hos BJ:s Motorteknik

Stafettpinnen har spurtat vidare från August Jonsson på Grebbe Marin till Johan Axelsson på BJ:s Motorteknik.

Johan gästar vi "hemma" i hallen i Arendal, på väg mot Sannäs.
Johan byggde verkstaden 2012 och varit igång med verksamheten sedan 2013. Sedan tre år har han också en anställd, Jennika.
Likt flera av sina kollegor i branschen så har han en bakgrund på Grebbestad Varv.
- Vi är många här som jobbar med att att serva och reparera båtar, konstaterar Johan. Inom närområdet servas flera tusen båtar varje år. Ungefär 80% av våra kunder är norrmän. Tjänsterna utvecklas till att bli mer heltäckande. Vi gör allt, många lämnar båten vid kranen på hösten och hämtar den på samma plats på våren. Det innebär att vi gör service, underhåll, reparationer och installationer. Vi vinterförvarar också ungefär ett nittiotal båtar, fortsätter Johan.

Nu väntar en annan miljö för Stafettpinnen en stund, Johan skickar den vidare till Madeleine Flügge på Små Stunder som får nästa besök.
Tack Johan för ett trevligt besök hos dig!

August Jonsson sitter framför sin lokal.

Besök hos Grebbe Marin

Stafettpinnen reser vidare, från Oscar Bräck och Jonas Karlsson på WestPrestige AB till August Jonsson på Grebbe Marin.
Grebbe Marin www.grebbemarin.comlänk till annan webbplats erbjuder service, reparation och vinterförvaring av båtar.

Vi träffar August i lokalen på Greby, där han är granne med Klas på Mörhults Bygg och Marin.

August är ursprungligen från Kristinehamn, och gick Marintekniskt program på gymnasiet. Tack vare att han erbjöds praktikplats på GBM i Havstensund gick färden till Tanum. Efter praktik väntade sedan arbete på GBM och Grebbestad Varv ett antal år, och han fick med sig sex års praktik från yrket.

För ett och ett halvt år sedan startade August sin egen verksamhet.
- Det är kul att vara egen, säger August. Man bestämmer lite mer själv, och det finns hur mycket jobb som helst. De många delårsboende skapar sysselsättning. Båtarna ligger i havet 3-4 veckor, sedan ska de tas upp och tas omhand. Konservering, service och förvaring erbjuder jag också, berättar August.

August har även ett för Tanum lite unikt erbjudande, han har nämligen en servicebil som han åker till kund med för att serva på plats.

August skickar Stafettpinnen vidare till Johan Axelsson på BJ:s Motorteknik i Sannäs som får nästa besök.
Tack August för ett trevligt besök hos dig!

Oscar Bräck och Jonas Karlsson framför några båtar i deras showroom

Besök hos West Prestige AB

Stafettpinnen reser vidare, från Carl Bräck på Bräcke Bygg till hans bror Oscar Bräck med kollega Jonas Karlsson på West Prestige AB.

Oscar och Jonas träffar vi i ett showroom på Tanum Shoppingcenter, där de har fått möjligheten att exponera sina båtar för köpsugna kunder. Detta är två yngre, pigga killar som båda har heltidsjobb som snickare respektive rörmokare och som i år tagit chansen att på helger och kvällar göra det de brinner för – att sälja båtar.

- Vi har ett stort intresse för båtar och älskar att vara på havet, säger Oscar. Vi har också ett stort intresse för att arbeta med försäljning.
Verksamheten startade upp när de ställde ut på Båtmässan i Göteborg i februari. West Prestige är återförsäljare för Seamaster. De säljer även begagnade båtar och förmedlar båtar.

Utöver försäljningen så kommer de i sommar även att ha uthyrning av vattenskotrar i Grebbestad.
Hur ser planen ut framöver?

-Till hösten kommer vi förmodligen att flytta in i en lokal, säger Jonas Karlsson.

Fortsättning följer, det blir spännande att följa detta företag! Vill du veta mer besök deras Facebooksida, eller Instagramkontot WestPrestigese.

Oscar och Jonas skickar Stafettpinnen vidare till ytterligare en entreprenör i båtbranschen, August Jonsson på Grebbe Marin.

Tack Oscar och Jonas för ett trevligt möte!  

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Elisabeth Jonsson
0525-180 76

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede