Stafettpinnen

Ola Dahlman håller stafettpinnen.

Näringslivsenheten och kommunledningen gör tillsammans över 100 företagsbesök per år. 2017 börjar vi med ett nytt koncept för dessa besök, den så kallade "Stafettpinnen". Det innebär att  det företag som besöks skickar vidare Stafettpinnen till nästa företag som kommunledningen eller näringslivsenheten ska besöka. Vid After work 2017 lottades om vilket företag som skulle starta Stafettpinnen.
Vinstlotten att få det första besöket drogs av Ola Dahlman på Grebbestad Tångknäcke. Du kan följa Stafettpinnens resa här och på vårt Facebook-konto "Näringslivsutvecklarna i Tanums kommun".

Här kan du läsa om de tre senaste Stafettpinnebesöken.

Per Falkenberg Havstensunds Elektriska

Besök hos Havstensunds Elektriska

Stafettpinnen förflyttar sig vidare mellan företagen och var i torsdags på besök hos Per Falkenberg på Havstensunds Elektriska dit den skickades av Mattias Norman på Bullarens Rör.

Per har haft drivit företaget i 12 år. Från början var han ensam, och nu har verksamheten växt till att ha fem anställda varav Pers son Christian är en.

2018 var ett händelserikt år för Havstensunds Elektriska, två personer nyanställdes (en av dem började som praktikant) och företaget flyttade in i nya fina lokaler hos Västerbygg vid Greby, Grebbestad.
Just Västerbygg är ett av de företag man samarbetar mycket med. De flesta jobb gör man i området Öddö-Ulebergshamn.

En sak som Per skickar med som budskap till Tanums kommun är att det finns ett stort behov av ytterligare verksamhetsmark.
-Det behövs mer industrimark för företag som vill växa och det är viktigt att kommunen jobbar med det, säger Per.

Per skickar stafettpinnen vidare till Väster Bygg som får nästa besök. Ett stort tack till Per för ett trevligt besök!

Mattias Norman på Bullarens rör

Besök hos Bullarens rör

Stafettpinnen fortsätter sin resa runt bland företag i Tanum och hälsade i fredags på hos Mattias Norman på Bullarens rör dit den skickades av Mikael Bäck på Bäcks skogsavverkning.

Mattias pappa startade företaget redan 1964 och 2010 tog Mattias över. Idag sysselsätter företaget 2 heltidsanställda och man har även en lärling på plats. Förutom dessa arbetar Mattias fru deltid på kontoret och pappa assisterar fortfarande.
De flesta uppdrag utförs i Tanums kommun, och då i samarbete med lokala byggföretag.

Det roligaste med jobbet?
-Det är ett socialt jobb där man träffar många trevliga människor, säger Mattias utan att tveka.

Mattias skickar stafettpinnen vidare till Havstenssunds Elektriska som får nästa besök.
Ett stort tack till Mattias för en trevlig pratstund!

Mikael Bäck står framför en entreprenadmaskin

Besök hos Bäcks Skogsavverkning

Stafettpinnen stannade en vecka till hos ett Lurföretag och har en snöig eftermiddag hälsat på i skogen hos Mikael Bäck på Bäcks Skogsavverkning, dit den skickades av Åke Olsson på Sågverket vid Össby gård.

Mikael startade sitt företag 1993. Sedan år 2000 har även hans bror varit anställd i företaget. De avverkar skog för fullt med Munksjö Papper som huvudsakliga uppdragsgivare. Hälften av tiden tillbringar de i Dalsland (Munksjö Papper har huvudkontor i Billingsfors), övrig tid i ett område från norra Bohuslän ner till Stora Höga.

Förutom skogsavverkning har företaget även en verkstad i Lur där de pressar hydraulslangar och lagar traktorer, något som bönder och traktorägare i trakten uppskattar.

Mikael skickar stafettpinnen vidare till Mattias Norman på Bullarens Rör som får nästa besök.
Ett stort tack till Mikael för ett trevligt besök vid din maskin!

Kontakt

Kundcenter

Tel. 0525-180 00
Fax. 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
Tel. 0525-181 09

Elisabeth Jonsson
Tel. 0525-180 76

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede