Stafettpinnen

Ola Dahlman håller stafettpinnen.

Näringslivsenheten och kommunledningen gör tillsammans över 100 företagsbesök per år. 2017 börjar vi med ett nytt koncept för dessa besök, den så kallade "Stafettpinnen". Det innebär att  det företag som besöks skickar vidare Stafettpinnen till nästa företag som kommunledningen eller näringslivsenheten ska besöka. Vid After work 2017 lottades om vilket företag som skulle starta Stafettpinnen.
Vinstlotten att få det första besöket drogs av Ola Dahlman på Grebbestad Tångknäcke. Du kan följa Stafettpinnens resa här och på vårt Facebook-konto "Näringslivsutvecklarna i Tanums kommun".

Här kan du läsa om de senaste Stafettpinnebesöken.

Gunnar och Linda Ljunggren hemma på Östängen

Besök hos Östängens Glasmästeri & Byggnadsvård

Madeleine Flügge på skönhets- och friskvårdssalongen Små Stunder i Grebbestad skickade senast Stafettpinnen vidare till Linda och Gunnar Ljunggren på Östängens glasmästeri & byggnadsvård i Bullaren, ett traditionellt glasmästeri med byggnadsvårdsinriktning. De tilldelades Tanums kommuns Byggnadsvårdspris i år.

Näringslivsenheten besökte Linda och Gunnar på deras gård Östängen i Bullaren, dit de flyttade för tio år sedan.
- Vi träffades när vi båda utbildade oss till byggnadsantikvarier vid högskolan på Gotland. Jag är från Roslagen och Gunnar från Kungsbacka. Vi tillbringade en del tid här i Bullaren eftersom Gunnars familj har en sommarstuga här. Vi kände oss som hemma och flyttade därför hit, berättar Linda.
- Jag har jobbat heltid i företaget i över tre år, och Linda i två, så det var nog en bra idé att starta verksamheten här. Nu har vi även tagit in ytterligare en person ett par dagar i veckan, och vid behov samarbetar vi med fler f-skattare. Det är väldigt roligt att jobba med byggnadsvård där man tar tillvara byggnadens karaktär. Glädjande nog rör 75 procent av våra uppdrag byggnadsvård, inklusive fönsterrenoveringar, fortsätter Gunnar.
Företaget har fullt upp att göra, och redan nu bokar man upp större jobb för nästa år. När det gäller mindre tidskrävande uppdrag försöker de skapa utrymme för dessa också.
För den som istället vill renovera sina fönster på egen hand, har Linda och Gunnar även en liten butik på gården där man hittar det mesta som kan behövas. Även goda råd!
Linda och Gunnar skickar Stafettpinnen vidare till Agnes Ström, landskapsarkitekt och trädgårdsmästare, som kommer att få nästa besök.

Madeleine Flügge i sin salong Små Stunder

Besök hos Små Stunder

Stafettpinnen fortsätter sin resa! Johan Axelsson på BJ:s Motorteknik skickade den sist vidare till Madeleine Flügge Mörk på mysiga skönhets- och friskvårdssalongen Små Stunder i Grebbestad.

Madeleine blev 2007 färdig med en 1,5 år lång utbildning till auktoriserad hudterapeut, och samlade på sig erfarenhet inom yrket genom arbete på salonger och spa runt om i Norden, nu senast i Strömstad och Åmål. För två år sedan kändes läget rätt att satsa på egen verksamhet, och när den perfekta lokalen i samhället dök upp var det bara att köra.

- Hudterapeut är ett fantastiskt yrke, säger Madeleine med ögon som strålar. Jag tycker mycket om att skapa möten med människor. Jag ger mycket energi, och får så mycket tillbaka. Det är också så roligt att känna att lokalbefolkningen varit glada och välkomnat mina tjänster, fortsätter Madeleine.

Madeleine är auktoriserad via SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, vilket säkerställer gedigen utbildning, hög kompetens samt etiska riktlinjer.
Hon bygger även på sin kompetens med kurser för att specialisera sig.

Små stunder erbjuder ett brett utbud av behandlingar, från klassiska ansiktsbehandlingar till mer avancerade behandlingar vid hudproblematik samt effektiv hårborttagning genom den naturliga metoden sugaring/sockring.
Den rogivande miljön får man på köpet!

Madeleine skickar Stafettpinnen vidare till Östängens Glasmästeri och Byggnadsvård som får nästa besök.

Tack Madeleine för ett jättemysigt besök hos dig!

Johan Axelsson framför sin lokal.

Besök hos BJ:s Motorteknik

Stafettpinnen har spurtat vidare från August Jonsson på Grebbe Marin till Johan Axelsson på BJ:s Motorteknik.

Johan gästar vi "hemma" i hallen i Arendal, på väg mot Sannäs.
Johan byggde verkstaden 2012 och varit igång med verksamheten sedan 2013. Sedan tre år har han också en anställd, Jennika.
Likt flera av sina kollegor i branschen så har han en bakgrund på Grebbestad Varv.
- Vi är många här som jobbar med att att serva och reparera båtar, konstaterar Johan. Inom närområdet servas flera tusen båtar varje år. Ungefär 80% av våra kunder är norrmän. Tjänsterna utvecklas till att bli mer heltäckande. Vi gör allt, många lämnar båten vid kranen på hösten och hämtar den på samma plats på våren. Det innebär att vi gör service, underhåll, reparationer och installationer. Vi vinterförvarar också ungefär ett nittiotal båtar, fortsätter Johan.

Nu väntar en annan miljö för Stafettpinnen en stund, Johan skickar den vidare till Madeleine Flügge på Små Stunder som får nästa besök.
Tack Johan för ett trevligt besök hos dig!

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Elisabeth Jonsson
0525-180 76

Besöks/postadress

Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede