Seniorkort

Du som har fyllt 75 år och är folkbokförd i Tanums kommun erbjuds seniorkort. Med seniorkortet kan du resa inom lokaltrafiken (tåg och buss inom kommunen) och närtrafiken. Seniorkortet gäller inte för resor med färdtjänst.

Vad kostar ett seniorkort?

Seniorkortet är helt gratis. Det innebär kostnadsfria resor med lokaltrafiken i Tanums kommun så länge man önskar.

Hur får jag ett seniorkort?

Västtrafik skickar hem ett erbjudande till dig som är folkbokförd i Tanums kommun några veckor före det att du fyller 75 år. För att beställa ditt personliga seniorkort behöver du bara skicka in svarstalongen eller tacka ja via Västtrafiks hemsida. Har du tappat bort ditt brev, kontakta Västtrafiks kundservice, 0771-41 43 00.

Hur fungerar seniorkort?

Med seniorkortet kan du resa inom lokaltrafiken och närtrafiken. Seniorladdningen som finns på seniorkortet är personlig och det är bara du som får resa med den. Visa kortet för kortläsaren ombord vid varje resa och ha alltid med dig din legitimation. Den ska du kunna visa upp tillsammans med seniorkortet vid en biljettkontroll.

Vill du resa utanför kommunzonen kan du ha en kontoladdning på ditt seniorkort. Med den betalar du för den del av resan som görs utanför kommunzonen. Kontoladdningen är inte personlig. En kontoladdning kan du köpa på något av Västtrafiks försäljningsställen.

Om du tappar ditt kort kan du spärra det genom att logga in på Mina sidor (Västtrafiks hemsida)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta Västtrafiks kundservice så skickas ett nytt kort till dig.

På Västtrafiks hemsida kan du läsa mer om seniorkortetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Säkerhetsansvarig

Marcus Staxäng
0525-181 10

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede