Nu är första spadtaget på Sparvallen gjort

Spadtaget togs av, från vänster, förste vice ordförande i kommunstyrelsen Roger Wallentin (C), kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd (M), andre vice ordförande i kommunstyrelsen Oskar Josefsson (S), Markus Brink från Brixly och Sten-Anders Olsson, teknisk chef på Tanums kommun.

På eftermiddagen den 24 april, i strålande sol, togs de första spadtagen på Sparvallen för en ny modern omklädningsbyggnad. Våren 2025 beräknas de nya byggnaderna invigas.

Sparvallen får ett rejält lyft med de nya byggnaderna.

-Här skapar vi bra förutsättningar för föreningarna i kommunen. Det är en satsning på folkhälsan och den gör Sparvallen och även kommunen än mer attraktiv. Att satsa på föreningslivet möjliggör livskvalitet i vardagen, säger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd (M).

Den nya omklädningsbyggnaden blir 570 kvadratmeter stor och innehåller flera omklädningsrum, domarrum, samlingslokal, förråd, sjukvårdsrum, tvätt- och torkrum samt kontor. Driftförrådet får ett garage/verkstad samt pausrum/wc för personal på 78 kvadratmeter och ett kallgarage på 109 kvadratmeter. Entreprenör i byggnationen är Brixly.

Under en vecka tränar upp till 500 barn och ungdomar på anläggningen, som består av två idrottsanläggningar, en fotbollsplan med konstgräs och en friidrottsanläggning med naturgräs där det också går att spela fotboll.