Ungdomspristagare, tidigare

2021

Nu har mottagare av årets Ungdomspris utsetts, vinnarna är Anton och Emil Hagneqvist.

Anton och Emil Hagneqvist blir årets ungdomspristagare för sina goda förebilder där de har lyckats vända trenden för ungdomar/seniorier i Hamburgsunds IF. Som spelande tränare har de fört in glädje och gemenskap i fotbollslagen, de lockar unga spelare att börja spela fotboll och lyfter de yngre spelarna. De är stora förebilder för de yngre spelarna och har lyft HIF och hela samhället.

2020

Nu har mottagare av årets Ungdomspris utsetts, vinnare är Jannike Andersson.

Jannike driver Stall Granit som bedriver omfattade barn- och ungdomsverksamhet. Hon har ett stort engagemang och arbetar inkluderande på ett framgångsrikt sätt genom att anordna verksamhet i stallet där alla är välkomna. Jannike lägger ned mycket tid på att driva verksamheten framåt och hon är på många sätt en bra förebild för kommunens ungdomar.

2019

Nu har mottagare av årets Ungdomspris utsetts, vinnare är Martin Tollesson.

Martin Tollesson har på ett mycket förtjänstfullt sätt visat på ledarskap och är en förebild för många ungdomar. Från slutet av vårterminen 2018 har Martin mer och mer vuxit fram som ledargestalt och är nu den som håller samman en liten men mycket intresserad grupp ungdomar som spelar basket varje onsdag i Tanumshede idrottshall.

2018

För sitt engagemang, förmåga att inspirera och att vara goda förebilder tilldelas Leo Mellqvist och Lukas Joling 2018 års ungdomspris i Tanums kommun.

Leo och Lukas tränar laget för flickor födda 07–09 i Hamburgsund. Deras fotbollsverksamhet präglas av spelglädje, kamratskap och gemenskap. Det är genom att vara goda förebilder som de stärker sitt lag, och det är genom att vara goda förebilder jämtemot andra ungdomar som de också aktivt lockar med sig fler att engagera sig som tränare. På så sätt bidrar de till återväxten i tränarleden samtidigt som de tar ansvar för bra träning och aktivitet för sina unga adepter.

2017

I kategorin Ungdomspris fanns inga nominerade kandidater för året, så den kategorin uteblir för 2017.

2016

Ungdomspriset 2016 tilldelas Matilda Lindh och Matilda Dahlström, Danceport Fjällbacka.

För smittande engagemang, energi och ledarskap som tar sig uttryck i många barns glädje och entusiasm mottar Matilda Lindh och Matilda Dahlström årets Ungdomspris. De visar prov på gott ledarskap som stöttar och stärker många unga dansare på vägen att utvecklas och att våga ta steget ut framför publiken. Vi hoppas och önskar att pristagarna fortsätter att utveckla sin kapacitet för att glädja, entusiasmera och leda, och önskar stort lycka till på vägen framåt.

2015

Ibland faller allt på plats trots vandring längs krokiga vägar. Några unga killar på nyinvigda Ungdomens Hus i Tanumshede ville för några år sedan ha en plats att åka skateboard, och eftersom fritidsgårdarna jobbar för ungdomlig aktivitet försökte man få de unga att själva vara med och bygga. Det gick väl sådär… Men så fort som rampen var byggd kom ungdomarna in, utan brädor, och började kasta sig längs väggarna och slå kullerbyttor över rampen. Snart hade ungdomarna växt ur det lilla rummet och drog till sig många andra, flickor och pojkar i olika åldrar, och ”startade eget” en trappa upp. Initiativtagarna har vuxit upp och dragit ut i världen, men verksamheten finns kvar och gör många glada. Ett nytt sätt att röra sig, i en värld av mer välkända idrotter. Ett spännande sätt att ta kontroll över sin kropp och behärska det offentliga rummet. Från Frankrike till Tanumshede kom en folkrörelse som dragit till sig massor av barn och unga.

Vem sa att unga människor inte vill vara med i föreningar? Vem sa att föreningslivet är i kris?

Ungdomspriset 2015 går – på mångas begäran - till de viga och entusiastiska ungdomarna i parkourföreningen The Federals.

2014

Ungdomspriset uppmärksammar insatser som främjar en god uppväxtmiljö för unga människor i Tanums kommun med särskilda insatser eller som en god förebild. Ofta har priset gått till personer som själva är unga, men den här gången har valet fallit på en som verkat länge för ungas utveckling på scenkonstområdet både i sitt arbete och på fritiden, bland annat i Grebbestadskarnevalen. I åratal har eleverna på Tanumskolan gjort vårshower och schlagerfestivaler som rönt stort publikt intresse och bidragit till ett ökat intresse bland unga att utöva musik. Dagens ungdomar blir bara bättre på att rakryggat stå på scen och våga uttrycka sig. En del av entreprenörandan, självkänslan och glädjen att växa som människa som skolan eftersträvar stärks bäst genom kulturarbete, och här krävs vuxna som stödjer de ungas utveckling.

Ungdomspriset 2014 tilldelas Håkan Marberger.

2013

Naturen och friluftslivet är en del av Tanums charm och dragningskraft, men kanske årets pristagare har för bråttom för att hinna se skönheten i omgivningen? Så snabb är pristagaren att flera juniorguldmedaljer och silver i SM redan hittat vägen till föräldrahemmet i Grind – även om pristagaren sedan några år tillbaka lever i sitt rätta element längre norrut. Med okuvlig vilja och stark målmedvetenhet har hon följt sin önskan, vilken uppstod i Kville skytteförening och tog henne till skidgymnasiet i Torsby i Värmland. I en hård sport, och ganska ensam i sin gren i vår kommun, har hon ändå lyckats nå långt på vägen till den internationella världseliten.

Tanums kommun hyllar i år en ung människa med mod att hitta sin egen väg.
Priset går till skidskytten Caroline Olsson.

2012

Idrott är en del av många ungdomars liv i vår kommun. I en god uppväxtmiljö är det viktigt med tillfällen till rörelse och utomhusliv. Lika viktigt är goda förebilder, stöttning från äldre kamrater och bra förebilder i träning, tävling och utanför arenan.

Tanums kommun vill hylla en person som förutom att vara ”en toppenkompis” - eller kanske just därför – lyckats nå bra resultat i tävlingar såväl här hemma som i internationell konkurrens. JSM-vinnare, Nordisk juniormästarinna, 4:a på SM... – listan kan göras lång.

Angelica Karlsson får Tanums kommuns Ungdomspris 2012.

2011

Priset tilldelas i år Marcus Fransson som med sitt arbete med Havstenssunds Innebandyklubb — numera en del av Tanums IF — och sitt engagemang för idrotten gjort en insats för unga människor i Tanum.

Med priset vill Tanums kommun premiera ideellt arbete hos en ung människa som har lett till att ge andra unga en meningsfull fritid.

2010

Josefin Johansson tilldelas Ungdomspriset för sin skicklighet i fotboll och för att hon inspirerar andra unga genom att hon i konkurrens med hela landets spelare valts ut till målvakt i landslaget för Flickor 15. Med priset vill Tanums kommun visa sin stolthet och uppmärksamma det viktiga arbete som görs inom idrotten inom kommunen och som bidrar till att ge barn och unga en aktiv och rolig fritid.

2009

Freja Jernstig tilldelas Ungdomspriset för sina beundransvärda insatser inom friidrotten och det goda exempel hon är för andra ungdomar. Hon visar att det går att kämpa sig till framgångar både nationellt och internationellt utanför de stora anläggningarna.

Med priset vill Tanums kommun visa sin stolthet och uppmärksamma det viktiga arbete som görs inom idrotten i kommunen och som bidrar till att ge barn och ungdomar en aktivare och roligare fritid.

Bakgrund: Frida går för närvarande på Friidrottsgymnasiet i Karlstad läsåret 2009-2010 ÅK 2, Samhällsvetenskapligt program - idrottsklass, Tingvallagymnasiet Hemort: Tanum, Klubb: Tanums IF, Klubbtränare: Benny Svensson FIG-tränare: Steffen Fricke, Inriktning: Sprint/Häck

Främsta meriter: Ungdomslandslaget; Guld vid Ungdoms-SM på 300 meterhäck

2008 vann Freja åter SM på300 mhäck. Under året och inför SM låg hon tvåa i Sverigebästa statistiken. Freja är en otrolig tävlingsmänniska, vilket hon visade både i försöken och i finalen. Freja vann finalen på nytt personbästa med tiden 44,42 - Alltså bäst när det gäller!

2008

Joakim Linder vågar satsa och vann en nationell musiktävling! Han har mycket kunskap och stort intresse av musik, något som han gärna delar med sig av. Joakim inspirerar och påverkar andra till att våga satsa på musiken, även om det är i liten skala. Joakim utstrålar trygghet och ett lugn och han har det tålamod som krävs för att nå resultat, inte bara hos sig själv utan även hos andra.

Rikard de Bruin visar att om man har ett brinnande intresse för något kan det ge resultat. Hans energi och glädje som utstrålas när han står på scen och sjunger smittar av sig och berör. Han visar att om man vågar satsa på det man tycker är roligt så kan man komma långt, till och med nästan vinna på TV! Rikard är och kommer att bli en förebild för många, som vill satsa på musiken och ta steget vidare för att förverkliga en dröm.

  • Ungdomspriset tilldelas 2008 Tanums kommunens stora "Stjärnskott"! Två killar, som var för sig, och tillsammans visat att med rätt energi och envetenhet kan man komma mycket långt på kort tid.
  • Med priset vill Tanums kommun visa sin uppskattning över att ungdomars eget engagemang spelar roll. Det förtjänar att uppmärksammas, låta sig inspireras av och känna stolthet över.

2007

Nicos Plegas är en ung engagerad elev, som har visat en stor vilja till att förverkliga drömmar. Nicos driver projekt framåt i en glad och positiv anda, och kan trots motgångar se till att de blir genomförda. Hans energi inspirerar och lockar andra ungdomar att delta, men han kan också kämpa ensam, om det behövs.

Med priset vill Tanums kommun visa att ungdomars eget engagemang spelar roll och förtjänar att uppmärksammas.

2006

Barn- och utbildningsnämndens ungdomspris tilldelas Mats Darholm, ungdomsledare i i Kville skytteförening, för att han under lång tid, med stort engagemang och ideella insatser givit många ungdomar möjlighet till en meningsfull fritid.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Barn- och utbildningskontoret

Kundcenter 0525-180 00

Besöks/postadress

Apoteksvägen 4
457 82 Tanumshede