Födelsedagsboken

Bokryggar som utgör hus på en gata

Får vi lov att gratulera!

Tanums kommun delar ut födelsedagsböcker till alla barn mellan 2- 8 år.

När barnen fyller 2 till 6 år får de en bok i samband med födelsedagsfirandet på förskola eller hos dagbarnvårdare.
Barn som är hemma får boken hemskickad med posten som en födelsedagspresent från biblioteket.

När barnen fyller 7 och 8 år delas födelsedagsboken ut vid ett tillfälle under vårterminen.

Läs mer om födelsedagsböckerna här och varföär det är så viktigt att läsa för sina barn Pdf, 924.6 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 924.6 kB)

Detta är födelsedagsböckerna 2022

Framsida av bilderboken Kom! av Anna- Clara Tidholm

När ditt barn fyller två år delar vi ut boken ”Kom!” av
Anna-Clara Tidholm. Vi får träffa Nalle som inte vill hitta på samma sak som oss. Nalle håller på med en hemlig grej och vill inte följa med ut och springa med de andra, smälla ballonger eller vara med och baka spagetti. Undrar vad det är Nalle vill hitta på?

Framsida av bilderboken Var är mamma? av Julia Donaldson

När ditt barn blir tre år får de en humoristisk och spännande bilderbok på rim! ”Var är mamma?” av Julia Donaldson med fantastiska bilder av Axel Scheffler. Lilla apan har tappat bort sin mamma och fjärilen ska hjälpa till. Men hur bra är fjärilen på att hitta mamma och hur ser mamma egentligen ut?

Framsida av bilderboken Kurran och Pigan på djupt vatten av Lisa Moroni

”Kurran och Pigan på djupt vatten” av Lisa Moroni är den bok ditt barn får som 4- årsbok. Kurran och Pigan bor i skogen vid en bäck som alltid är full i vatten, men nu under den varma sommaren har bäcken torkat ut och det har inte regnat på evigheter! De måste ha vatten och ger sig ut på en vandring mot den stora sjön. Men de som bor vid sjön är inte så förtjust i att det kommer så många nya till deras strand.

Framsida av bilderboken Mumintrollen och den osynliga gästen av Tove Jansson

När ditt barn fyller fem år delar vi ut boken: ”Mumintrollen och den osynliga gästen” som är en novell i bilderboksform av Tove Jansson. En regnig kväll knackar det på dörren hemma hos mumintrollen och de får besök av en ovanlig gäst, en osynlig gäst! Ninni heter den osynliga flickan och med värme och vänskap från muminfamiljen kommer Ninni bli synlig igen, men det är inte så lätt som de tror!

Framsida av bilderboken Ett litet djur åt Pelle av Astrid Lindgren

Som 6- årsbok får ditt barn boken ”Ett litet djur åt Pelle”. Här får vi följa med till Astrid Lindgrens älskade Saltkråkan! Pelle älskar djur och är avundsjuk på Tjorven som har hunden
Båtsman att ta hand om. En dag får han reda på att det finns kaniner till salu på grannön, han och Tjorven ger sig ut på ett storslaget äventyr där de kommer få oväntad hjälp från Båtsman.

Framsida av kapitelboken Det sista fallet av Ulf Nilsson

När ditt barn går i första klass delar vi ut ”Det sista fallet?”
skriven av Ulf Nilsson med vackra illustrationer av Gitte Spee. Detta är en vänlig och underfundig småbarnsdeckare om den lite trötta och frusna paddan, kommissarie Gordon, och hans pigga assistent, musen Paddy. Tillsammans ska de ta reda på vem som är elak mot de övriga djuren i skogen. Kanske blir det här deras sista fall!

Framsida av kapitelboken Lyckokakan av Kerstin Lundberg Hahn

”Lyckokakan” av Kerstin Lundberg Hahn är gåvoboken i andra klass. Oscar har världens pinsammaste föräldrar, hans pappa
älskar att sjunga och hans mamma älskar att dansa, helst hela tiden och framför allt där det är mycket folk! En dag får Oscar en lyckokaka med en lapp som säger: Uttala din högsta dröm så blir den sann! Oscar önskar att hans föräldrar ska vara lite mer normala, men önskan slår inte riktigt in som Oscar tänkt!

Avslutningsvis vill vi önska er och ert barn många härliga högläsningsstunder tillsammans!

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Barnbibliotekarie

Emelie Elg
0525-182 31

Besöks/postadress

Granvägen 1
457 30 Tanumshede