Födelsedagsboken

En pojke som sitter på månen

Får vi lov att gratulera!

Tanums kommun delar ut födelsedagsböcker till alla barn mellan 2-8 år.

När barnen fyller 2 till 6 år får de bok i samband med födelsedagsfirandet på förskola, eller hos dagbarnvårdare.
Barn som är hemma får ett presentkort på posten som tas med till närmaste bibliotek. I utbyte får ni ett spännande hårt packet - ert barns födelsedagsbok.

När barnen fyller 7 och 8 år delas födelsedagsboken ut vid ett tillfälle under vårterminen.

Läs mer om födelsedagsböckerna här Pdf, 590.7 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 590.7 kB)

Detta är födelsedagsböckerna 2021

Barnboken Ut och gå

När ditt barn fyller två år får de boken ”Ut och gå!” av Anna-Clara Tidholm. Här berättas om vad man kan få syn på när man är ute och går. Hundar som leker, maskiner som gräver och barn som köper glass. Det är en härlig bok att traska fram igenom och titta och peka, med varma bilder och rytmisk text.

Bilderboken Var är mamma? av Julia Donaldsson

När ditt barn blir tre år får de en humoristisk och spännande bilderbok på rim! ”Var är mamma?” av Julia Donaldson med fantastiska bilder av Axel Scheffler. Lilla apan har tappat bort sin mamma och fjärilen ska hjälpa till. Men hur bra är fjärilen på att hitta mamma och hur ser mamma egentligen ut?

Bilderboken De nya flodhästarna av Lena Landström

”De nya flodhästarna” av Lena Landström är den bok ditt barn får när de fyller 4 år. På en strand bor en flock med flodhästar. En dag kommer två nya flodhästar till stranden och de beter sig inte riktigt som de andra, kojan byggs annorlunda och den lilla flodhästen är för liten. Men när de nya flodhästarna en morgon inte är kvar i sin koja, ger sig småflodhästarna ut för att leta efter dem.

Bilderboken Gittan och gråvargarna

När ditt barn fyller fem år fär de boken: "Gittan och gråvargarna" Ingen rädder för vargen här! I varje fall inte Gittan. Gittan tappar bort dagis men hittar gråvargarna. Vargarna blir hennes vänner och magiska saker händer. Vad betyder väl en äcklig daggmask när man i fantasin kan dressera en varg? Klokt och kaxigt beskriver Pija Lindenbaum hur liten flicka förvärvar stort mod.

Biderboken Örjan - den höjdrädda örnen

När ditt barn blir sex år delar vi ut boken: "Örjan - Den höjdrädda örnen" Kungsörnar tycker om att sväva högt. Alla utom Örjan. Örjan är höjdrädd. En höjdrädd örn! Han vågade bara flyga strax över markytan. Flög han högre blev han yr och svimmade. En liten kungsfågel som blir Örjans vän blir räddningen...
En varm och humoristisk bok om att övervinna sin rädsla.

Barnboken Det sista fallet av Ulf Nilsson

När ditt barn går i första klass delar vi ut ”Det sista fallet?”
skriven av Ulf Nilsson med vackra illustrationer av Gitte Spee. Detta är en vänlig och underfundig småbarnsdeckare om den lite trötta och frusna paddan, kommissarie Gordon, och hans pigga assistent, musen Paddy. Tillsammans ska de ta reda på vem som är elak mot de övriga djuren i skogen. Kanske blir det här deras sista fall!

Barnboken Monstret i natten av Mats Strandberg

”Monstret i natten” av Mats Strandberg är gåvoboken i andra klass. Efter att ha blivit biten av grannens hund börjar Frank drömma konstiga drömmar. Han är täckt av päls och springer runt i skogen. Men varför blir alla så rädda för honom? Det är en spännande, rolig och småläskig bok om att inte passa in och att hitta sin egen flock.

Avslutningsvis vill vi önska er och ert barn många härliga högläsningsstunder tillsammans!

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Barnbibliotekarie

Emelie Elg
0525-182 31

Besöks/postadress

Granvägen 1
457 30 Tanumshede