Födelsedagsboken

En man läser högt för ett  barn

Får vi lov att gratulera!

Tanums kommun delar ut födelsedagsböcker till alla barn mellan 2-8 år.

När barnen fyller 2 till 6 år får de bok i samband med födelsedagsfirandet på förskola, eller hos dagbarnvårdare.
Barn som är hemma får ett presentkort på posten som tas med till närmaste bibliotek. I utbyte får ni ett spännande hårt packet - ert barns födelsedagsbok.

När barnen fyller 7 och 8 år delas födelsedagsboken ut vid ett tillfälle under vårterminen.

Läs mer om födelsedagsboken i FoldernPDF (pdf, 409.3 kB)

Detta är födelsedagsböckerna 2018

Pekboken Knacka på

När ditt barn fyller två år får det en riktig pekboksklassiker: "Knacka på"av Anna-Clara Tidholm med underbara bilder och rytmisk text som nästan blir en småbarns-rap. Röda och blå dörrar att knacka på ochspännande saker som sker bakom varje dörr – en historia för småbarn.

Bilderboken Historien om någon

På barnets treårsdag är presenten en bilderbok:"Historien om någon" av Åke Löfgren och bilder av Egon Möller-Nielsen. Det är en riktigt spännande deckarhistoria för små barn. Någon måste har varit här! och det finns spår att följa med en röd tråd som leder fram till.....

Bilderboken Gruffalon

När ditt barn blir fyra år får de en riktig höjdarbok på vers! "Gruffalon" av Julia Donaldson och fantastiska bilder av Axel Scheffler. Den smarta lilla musen överlistar Gruffalon och alla de andra djuren i skogen.

Bilderboken Gittan och gråvargarna

När ditt barn fyller fem år fär de boken: "Gittan och gråvargarna" Ingen rädder för vargen här! I varje fall inte Gittan. Gittan tappar bort dagis men hittar gråvargarna. Vargarna blir hennes vänner och magiska saker händer. Vad betyder väl en äcklig daggmask när man i fantasin kan dressera en varg? Klokt och kaxigt beskriver Pija Lindenbaum hur liten flicka förvärvar stort mod.

Biderboken Örjan - den höjdrädda örnen

När ditt barn blir sex år delar vi ut boken: "Örjan - Den höjdrädda örnen" Kungsörnar tycker om att sväva högt. Alla utom Örjan. Örjan är höjdrädd. En höjdrädd örn! Han vågade bara flyga strax över markytan. Flög han högre blev han yr och svimmade. En liten kungsfågel som blir Örjans vän blir räddningen...
En varm och humoristisk bok om att övervinna sin rädsla.

Barnboken Konstiga djur

När ditt barn går i första klass delar vi ut "Konstiga djur", skriven av Lotta Olsson och urfina bilder av Maria Nilsson Thore. Detta är en mysig kapitelbok om Jättemyrsloken och Hasselmusen som anordnar en tävling om vilket djur i skogen som är konstigast. Det visar sig att nästan alla djur är konstiga ibland och hur väljer man en vinnare när det är så.

Bilderboken Den fantastiska räven

"Den fantastiska räven" av Roald Dahl får ditt barn när han/hon går i andra klass. Bönne, Buns och Bena är de otrevligaste och elakaste bönder man kan tänka sig. Och de hatar räven och är fast beslutna att fånga honom. Men den listiga räven har helt andra planer. En rolig och spännande bok med dråpliga illustrationer gjorda av Quentin Blake.

Avslutningsvis vill vi önska er och ert barn många härliga högläsningsstunder tillsammans!

Kontakt

Kundcenter

Tel. 0525-180 00
Fax. 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Barn- och ungdomskultur

Helena Wirling
Tel. 0525-182 33

Besöks/postadress

Granvägen 1
457 30 Tanumshede