Discgolf-bana på Ranebo

Vad är discgolf?

Discgolf är en idrott och rekreationssport som har mycket att erbjuda och lockar allt fler utövare. Den tilltalande sysselsättningen att kasta en disc, kombinerat med tävlingsmomentet, samtidigt som man kommer ut i naturen är det som lockar spelarna.

Discgolf är en snabbt växande sport i världen och det är inte utan anledning. Den är lätt att börja med, men samtidigt mycket svårt att behärska. Det är oftast lättillgängligt och billig att utöva. Man kan spela tillsammans med andra eller mot sig själv. Framförallt är det en utmanande och rolig sport!

Spelets grunder

Discgolfens princip är enkel; att spela en discgolf-bana med så få kast som möjligt. Det handlar om att kontrollera en discs flykt mot banans hinder och svårigheter.

DiscGolf-banan på Ranebo består av 9 hål. Ett hål är avslutat då discen har hamnat i korgen på ett så kallat kedjehål. Detta är en metallställning bestående av en rund korg och kedjor som hänger ovanför korgen. Kedjorna bromsar upp discen och låter discen sedan falla ner i korgen.

Förstora bilden

Discgolf är en utmärkt rekreaktionssport

Banans svårigheter består av dels hålens längd, hinder i form av träd och buskar och höjdskillnader. Vid blåst fungerar även vinden som en svårighet att bemästra.

En duktig discgolfare kastar drygt 100 meter utan problem.

När du läst detta är det bara att börja kasta disc, lycka till med ditt spel...

Välkommen till Ranebo DiscGolf-bana

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Verksamhetsfrågor

Camilla Bratt
0525-183 37