Med hjärtan som klappar för motorer

I Hamburgsunds motorklubb står motorer, gemenskap och riktiga möten i centrum. Lär känna föreningen som älskar allt som rullar.

I en ombyggd lada i Hamburgsund gömmer sig en riktig skatt för den motorintresserade- där håller nämligen Hamburgsunds motorklubb till. Klubben startade redan 1976 och har anordnat flera stora motorträffar som drar besökare från hela Skandinavien.

Ordförande Mikael Karlsson och sekreterare Anders Karlsson i föreningens klubblokal.

Ordförande Mikael Karlsson och sekreterare Anders Karlsson i föreningens klubblokal.

Tidigare föreningsutvecklare Anna-Karin Sagvall fick en pratstund med kassör Helena Gunnarsson, sekreterare Anders Karlsson och ordförande Mikael Karlsson.

Berätta om er förening Hamburgsunds motorklubb – vad gör ni?

Vi är alla motorentusiaster som både mekar och kör tillsammans, våra medlemmar äger alltifrån mopeder, motorcyklar och bilar. Tillsammans med en annan Coasters Rod Club är vi medarrangörer i den stora motorträffen (Street Rod Nat’s) men under 2020 fick vi ställa in på grund av situationen med Covid-19.

Motorintresset syns tydligt när
man besöker föreningen.

Är det några speciella aktiviteter som är särskilt omtyckta?

Det är väldigt uppskattat när vi besöker olika veteranmarknader och motorträffar tillsammans. Vi organiserar också lokala motorturer och ibland sticker vi i väg lite längre. Vi har varit i Norge, Helsingborg och Norrköping men under rådande omständigheter blir det inga långa turer, annars är det populärt att köra tillsammans.

Vilka utvecklingstankar har ni?

Vi vill gärna bli fler och det är väldigt positivt att fritidsgården tillsammans med Svenska kyrkan har ”mekarkvällar” för ungdomar i våra lokaler. Vår förening startade redan 1976 och mycket har hänt i samhället sedan dess. I dag är det många som har möjlighet att skruva hemma i garaget och så såg det inte ut när vi drog igång. Men vi vill visa att vi finns så att fler kan vara med i vår gemenskap.

Vad är det bästa med att vara med i en förening?

Det är helt klart umgänget med andra motorintresserade och att göra något tillsammans. Ibland känns det som att det sociala behovet blir undanträngt och att man umgås digitalt istället. Men det finns en otrolig kraft i att träffas på riktigt och att göra något med händerna.

Vad är det som gör att ni engagerar er ideellt?

Det finns flera orsaker och det känns särskilt viktigt att vi är med och bidrar till Hamburgsund och hela Tanums kommun som plats. Under 2019 anordnade vi den nationella träffen Street Rod Nat’s med besökare från hela Skandinavien. Många var väldigt tagna av de vackra omgivningarna och vill komma hit igen. Det är otroligt mycket jobb med en så stor träff, men också fantastiskt roligt med all uppskattning. I det motorintresserade Sverige är Hamburgsund ett namn på kartan vilket också gynnar turismen.

Mer om Hamburgsunds motorklubb

Om du vill veta mer om föreningen är du välkommen att kontakta Anders Karlsson, 0707 40 36 70, anders@pluret.nu

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Föreningsverksamhet

Camilla Bratt
0525-183 37

Besöks/postadress

Kulturhuset Futura
Granvägen 1
457 30 Tanumshede