E-böcker och e-ljudböcker

Här hittar du all information du behöver för att låna våra e-böcker och e-ljudböcker.

Är du ny e-boksläsare?

För att ladda ner e-böcker måste du ha en pinkod knuten till ditt lånekort. Saknar du pinkod eller har glömt bort den, kontakta biblioteket.

Guide till appen Bibliolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Låna e-böcker via webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Support och hjälp hittar du under rubriken "Så funkar det".


E-böcker - vad är det egentligen?

En e-bok är en bok som har överförts till elektroniskt format och är alltså en datorfil.

De e-böcker Eliblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster distribuerar kan läsas i olika program beroende på var du läser dem — på dator, läsplatta, iPad eller smartphone till exempel. Samtliga läsarprogram är gratis. Vilket som passar just dig bäst beror på hur och var du skall använda det.

Som regel består varje läsarprogram av ett "bibliotek", där de böcker du laddat ner lagras, och en läsvy där du läser boken.

  • Du lånar böckerna med ditt bibliotekskort och en personlig pinkod
  • Lånetiden är 28 dygn
  • Du får låna maximalt fem böcker under en månad
  • Det går inte att kopiera eller skriva ut något
Biblio 

Biblio - en app för e-böcker

I appen Biblio är det enkelt att lyssna på ljudböcker med bra ljud i en tillgänglig design och det går också utmärkt att läsa e-böcker i textformat via samma app. Du hittar med andra ord samma böcker här som på bibliotekets e-bokssida Eliblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I appen kan du söka, utforska, låna, lyssna och läsa – både on- och offline. Med det vanliga lånekortsnumret får du tillgång till bibliotekets e-bokssortiment.

Appen finns tillgänglig att ladda hem i App Storelänk till annan webbplats och Google Playlänk till annan webbplats och den fungerar både för iOS och Android-enheter.

Första gången du använder Biblio väljer du "Biblioteken i norra Bohuslän" som bibliotek & skriver in ditt lånekortsnummer och pinkod.

Fler fria e-ljudboksresurser

Fler fria e-boksresurser

Telefon

Länkar

Bok och läsplatta

Alla bibliotekets e-böcker och e-ljudböcker finns att ladda ner från Elib.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Världens bibliotek

E-böcker och e-ljudböcker på ditt språk - helt gratis! Läs och lyssna på bland annat arabiska, somaliska eller persiska på Världens bibliotek.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster