Det händer på biblioteket

En kvinna som läser en bok

På biblioteken i Tanum händer hela tiden saker. Läsecirklar, musikprogram, författarbesök och mycket mer. Titta in här för att kolla vad som är på gång!

Sommarboken 2019

Tre barn i en roddbåt - Text Sommarboken

Sommarboken startar 17 juni och håller på fram till 9 augusti och är för dig som vill läsa böcker under sommarlovet och är i åldern 6-15 år.. Läs vad du vill – hur mycket du vill eller lite du vill, det finns inga krav.
Biblioteken anordnar bokträffar runt om i kommunen. Då får den som vill komma och träffa andra och prata om böcker man läst. Vi fikar, boktipsar och pysslar tillsammans. Ingen anmälan krävs för att vara med på bokträffarna och det är heller inget krav på att vara med på träffarna för att delta i Sommarboken.

Hela sommaren finns det möjlighet att pyssla och gå en tipspromenad på biblioteken.

Om du vill vara med får du komma till biblioteket och hämta ditt sommarbokspaket bestående av resväska/bokpåse, bokmärke, Sommarboken-armband och pysselfolder.
Vill du veta mer se sommarbokens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Onsdag 19 juni klockan 10-11 på Hamburgsunds bibliotek
Tisdag 25 juni klockan 10-11 på Bullarens bibliotek
Onsdag 26 juni klockan 10-11 på Tanums bibliotek

Fredagen den 9 augusti är det avslutningen av Sommarboken på Tanums bibliotek mellan kl. 10.00-11.30. Vi fikar och pratar om vad vi läst under sommaren och avslutar med ett boklotteri!

Frågor till Tanums bibliotek 0525 - 182 35

Varmt välkomna!

Magikaos - Lajv på biblioteket - Futura i Tanumshede

Barn utklädda till trollkarlar

För dig i åldern 9 - 12år!
Fick du aldrig din uggla från Hogwarts? Nu har du din chans att i två timmar få kliva in i en magisk värld. Innan du går hem kommer du ha varit med om magi, kraftfulla ritualer och ha löst ett mysterium.
Du har kommit in på den magiska skolan Draupner! Det kom ett paket med skolans kläder och ett brev där du blivit kallad till ett möte för att få veta mer om skolan och vad du behöver skaffa inför terminsstart. Mötet ska vara på biblioteket. Du är förväntansfull och undrar vad som ska hända. Varför är det trollkarlar och häxor på biblioteket? Vad är det som pågår? Varför känns det som att allt inte riktigt står rätt till?
Välkommen till ett Harry Potter-inspirerat lajv på Tanums bibliotek! Ett lajv är ett levande rollspel som kan beskrivas som en improviserad teater där ingen är publik utan alla är med och spelar. Målet med lajv är inte att vinna utan att ha en rolig upplevelse tillsammans med sina medspelare! De dräkter och rekvisita du behöver för att vara med finns på plats.

Tisdag 2 juli klockan 14.00 - 16.00 på Tanums bibliotek

Har du frågor så ring Anton Joling: 0525 - 180 99

Bokcirkel? Vi har böckerna!

Kille som ligger och läser

Tanums bibliotek erbjuder färdiga bokcirkelpåsar till hjälp för er som redan har en cirkel eller vill skapa en.

Påsen innehåller 6 exemplar av samma boktitel + lite annat smått och gott för att ni ska lyckas med er cirkel. Ni får även dubbel lånetid så att alla hinner läsa boken och diskutera den.

Vi köper in nya titlar kontinuerligt.

VÄLKOMMEN att låna!

Kontakt

Tanums Bibliotek

Huvudbiblioteket, Tanumshede
0525-182 35
biblioteket.tanum@tanum.se

Bullaren
0525-180 54

Fjällbacka
0525-180 70

Hamburgsund
0525-180 71

Adresser till biblioteken

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede