Närtrafik - kollektivtrafik hem till dörren

Närtrafiken är kollektivtrafik för dig som vill åka mellan landsbygd och tätort. Till exempel om det inte går bussar där du bor. Tjänsten fungerar så att man reser från landsbygd (hemadressen) till hållplats i tätort. Man kan också resa från tätort till landsbygd. Det går däremot inte att resa från en hållplats till en annan hållplats, och inte heller från landsbygd till landsbygd.

Inte hela landsbygden omfattas

Det mesta av landsbygden i Tanum omfattas av Närtrafiken, det finns dock områden som inte ingår. Dels handlar det om skärgården, för bortsett från Galtö och Resö så innefattas inte öarna i Tanums kommun. Och dels handlar det om områden som anses ha en fullgod linjelagd kollektivtrafik. Hit räknas platser som befinner sig inom en radie på en kilometer från en hållplats och som trafikeras av minst sex tur- och returresor per dag, från måndag till fredag, med ordinarie kollektivtrafik.

Enkelt att beställa

För att resa med Närtrafiken ringer man 0771-91 90 90 och beställer minst en timme före det tidsintervall man önskar och uppger vilken adress eller hållplats man vill resa till och från. Vid beställningen får du sen en exakt avgångstid. Var klar att åka vid den tiden du fått.

När kan jag åka och vad kostar det?

Tidsintervall och kostnader för Närtrafiken hittar du på Västtrafiks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Villkor

Resa med barn

Varje fordon är utrustat med en bilkudde som barn kan låna under färden. Du som beställer får ta med egna bilkuddar om fler än ett barn ska resa. Ta med egen bilbarnstol och babyskydd för barn som behöver det.

Det här får du ta med dig

Tala om att du vill ta med dig bagage när du beställer resan. Du får ta med dig bagage som inte är större än två matkassar. Tala också om att du vill ta med tillbehör som barnvagn eller rullator.

Du får ta med dig husdjur på resan om du talar om det när du beställer resan. Djur ska sitta i bur i bilens bagageutrymme.

För att läsa närmare om villkor och vilka områden som ingår, gå in på Västtrafiks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Tillförordnad säkerhetsstrateg

Petter Thorén
0525-186 46

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede