Mini Maria

Mini Maria finns för dig som är ung, 13–21 år, och har frågor eller problem som rör alkohol, droger eller spel om pengar. Du kan vända dig till Mini Maria för att få råd, stöd eller svar på dina frågor. Ingen fråga är för liten.

Mini Maria är ett gemensamt arbete inom Fyrbodal och de har sina mottagningar i bland annat Tanumshede, Strömstad, Uddevalla och Trollhättan. Mottagningen i Tanumshede är ligger i samma lokaler som ungdomsmottagningen på Ringvägen 1A i Tanumshede.

På mottagningen i Tanumshede finns det en sjuksköterska och en kurator tillgängliga på tisdagar mellan klockan 9.00-16.00.

Mini Maria och målgrupp

Mini Maria är en öppenvårdsmottagning för barn och unga vuxna i åldrarna 13–21 år. Hit kan du vända dig om du har frågor eller problem med alkohol, droger eller spel om pengar. Du kan också få mer information om hur alkohol och droger påverkar våra kroppar eller vad ett längre missbruk kan leda till.

Mini Maria är även öppet för föräldrar och närstående som önskar råd och stöd i situationer där barn och unga vuxna brukar alkohol eller droger eller vistas i miljöer där alkohol, droger eller spel om pengar förekommer.

Hur kan Mini Maria hjälpa till

Mini Maria kan erbjuda samtalsstöd, stödjande och motiverande samtal för att bryta ett missbruk eller manualbaserade behandlingar. Du väljer själv om du vill ha med dig någon eller inte på samtalen. Det kan tillexempel vara en kompis, pojkvän, flickvän, föräldrar, mormor, farfar eller någon annan person som du känner dig trygg med.

Kontakt med Mini Maria

Du kan ta kontakt direkt med Mini Maria genom att ringa telefonnumret nedan. Om du hellre vill vända dig till fritidsledare, elevhälsan, UPH-sköterska eller socialtjänsten är det helt okej för att få hjälp med en första kontakt med Mini Maria. Du kan också ansöka om Mini Maria som en insats via socialtjänsten.

All kontakt med Mini Maria är kostnadsfri och alla har tystnadsplikt. Du har också rätt att vara anonym i telefonsamtal och vid besök.

Mini Maria nås på telefon 010-441 52 70. Telefonen är bemannad måndag-torsdag mellan klockan 10.00-12.00. Övrig tid kan du lämna ett meddelande och be om att få bli uppringd så kontaktar någon på Mini Maria dig så snart som möjligt.

Information om Mini Maria finns på 1177 hemsida, Mini Maria TanumLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats..

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede