Boende och transport

Bostad

Tanums kommun har olika bostadsformer, det finns lägenheter, bostadsrätter, fristående hus som ägs av privata eller av det kommunala bostadsbolaget.

Den största förvaltaren och förmedlaren av hyreslägenheter är det kommunala bolaget Tanums Bostäder AB (TBAB). TBAB äger cirka 600 hyreslägenheter. Vill du ställa dig i deras bostadskö, hitta mer information om deras lägenheter som är lediga just nu, gå in på Tanums Bostäders hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Transport

Tanums kommun är stor till ytan och ibland behöver man åka långt mellan olika delar av kommunen. Det finns bussar och tåg som är till för alla. För att se busstiderna kan du antingen gå till en hållplats eller gå in på Västtrafiks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du behöver då veta namnet på hållplatserna du vill åka mellan. Priser för resor med Västtrafik hittar du också på deras hemsida. Du kan köpa busskort i vissa matbutiker, Coop i Fjällbacka, Coop i Grebbestad, Coop i Tanums Shoppingcenter i Tanumshede och Ica Hedemyrs i Tanumshede.

Vissa platser har ingen buss eller har få bussturer. Då kan du ibland använda Närtrafik. Du hittar mer information om Närtrafiken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Flykting- och integrations-
enheten

0525-180 00

Telefontid:

Måndag-fredag 9.00-10.00

Du kan även boka tid via e-post:
linnea.grahn@tanum.se

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 31 Tanumshede
Vägbeskrivning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.