För dig som vill hjälpa till

Aktuellt

Flyktingsituationen berör och många Tanumbor undrar hur de kan hjälpa till. Det finns flera olika sätt. Du kan till exempel engagera dig ideellt eller bli kompis med någon som just kommit hit eller bli familjehem, kontaktperson eller god man.

Organisationer och föreningar

Röda korset

Röda Korset är världens största humanitära organisation. Kontaktuppgifter till Röda Korset i Tanums kommun hittar du på Röda korsets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tanums kulturförening

Söker volontärer som har svenska som modersmål till sitt språkcafé på lördagar klockan 17.00-19.00 Plats: Träffpunkten i ABF:s lokaler i Tanumshede.
Vill du vara med kontakta då föreningen på Facebook, Tanum Kultur Förening, eller Huriye på 070-243 23 35.

Svenska kyrkan

Svenska Kyrkan i Grebbestad och Tanumshede tar emot kläder och andra saker/utrustning till både vuxna och barn.
Vill du veta mer eller skänka något, ta kontakt med Anna Salén på 0525-640 08.

Ta emot barn som familjehem

Kan du tänka dig att erbjuda barn och ungdomar en fast punkt i tillvaron och hjälpa dem att känna sig hemma i Sverige? Att vara familjehem innebär att du och din familj tar emot barn och ungdomar i ert hem under längre eller kortare tid. Läs mer om att ta emot barn som familjehem.

God man för ensamkommande barn

Barn som av flyktingskäl eller av andra skäl kommer till Sverige utan sina föräldrar och vill ansöka om uppehållstillstånd skall skyndsamt förses med en god man som träder i såväl barnets förmyndares som vårdnadshavares ställe. God man ska även förordnas om föräldrar eller annan vuxen person av olika skäl inte längre kan ta tillvara barnets rätt. Gode mannen skall vara det nav kring vilket barnets angelägenheter samordnas. Om barnet senare får uppehållstillstånd skall en särskilt förordnad vårdnadshavare istället utses. Godmanskapet är alltså en tillfällig lösning i avvaktan på Migrationsverkets beslut. Här kan du läsa mer om god man för ensamkommande barn och fylla i en intresseanmälan.

Har du egna aktiviteter som du vill erbjuda nya kommuninvånare?

Det kan vara allt från en fisketur, målakurs, promenad, turnering, läxhjälp med mera. Kontakta då Flykting- och integrationsenheten, se nedan.

Kontakt i kommunen

Om du har frågor gällande integrationsarbete som är direkt riktade till Tanums kommun kan du kontakta Flykting- och integrationsenheten på e-post integration@tanum.se.

Länkar till mer information

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Flykting- och integrations-
enheten

0525-180 00

Telefontid:

Måndag-fredag 9.00-10.00

Du kan även boka tid via e-post:
linnea.grahn@tanum.se

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 31 Tanumshede
Vägbeskrivning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.