Kontaktfamilj, kontaktperson, familjehem

Som familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson kan du berika både ett barns liv och ditt eget!

Tanums kommun söker trygga familjer som vill öppna sitt hem för barn eller ungdomar som har behov av att bo i en familj under kortare eller längre tid.

Vi söker också kontaktpersoner och kontaktfamiljer för olika typer av uppdrag kring barn och ungdomar. Det finns barn som behöver stöd från en annan familj och uppdraget som kontaktfamilj behöver inte handla om mer än en till två helger i månaden.

Uppdraget som kontaktperson handlar inte om att bo ihop, utan tanken är att en kontaktperson finns där ibland och tillsammans med barnet eller ungdomen hittar på roliga saker några gånger i månaden. För att bli kontaktperson eller kontaktfamilj behövs ingen speciell kompetens utan istället söker vi personer som är trygga, engagerade och har ett intresse för att vara ett stöd när ett barn eller en ungdom behöver det.

Låter det intressant? Tveka inte utan hör av dig till oss så berättar vi mer om vad det här innebär! Om man får ett uppdrag utgår ekonomisk ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning.

Kontakta kommunens kundcenter via 0525-180 00 för att meddela intresse.        

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede