Aktuellt från tanum.se, nu i din mobiltelefon

RSS-ikon stor

Nu kan du få nyheter från tanum.se direkt i din mobiltelefon eller i widgets på din Windows Vista/7/8-desktop eller Mac. Tekniken som används kallas RSS.

Vad är RSS?

RSS används för att tillhandahålla förkortningar av eller det fullständiga innehållet i en webbaserad text tillsammans med en länk till den fulla versionen på webben, en så kallad syndikering.

För att enkelt kunna ta del av RSS-flöden så använder man sig av särskilda program, som antingen installeras på datorn eller som är webbaserade. Dessa program kallas i folkmun för RSS-läsare, eller tekniskt för nyhetsaggregatorer - engelskans motsvarigheter är feed readers eller aggregators. Programmen kontrollerar automatiskt de RSS-flöden man prenumererar på och presenterar nya inlägg på ett överskådligt sätt. Användaren behöver således inte aktivt söka upp webbsidor denne finner intressanta för att uppdatera sig om något har hänt. De flesta nya webbläsare har också inbyggda RSS-läsare, bland annat Opera, Safari och Mozilla Firefox.

Hur prenumererar jag på RSS-flödet från tanum.se?

Hur du gör för att prenumerera på vårt RSS-flöde beror på vad du använder för att läsa det. Om du till exempel använder en dator med en webbläsare som Mozilla Firefox 2, Opera 9 eller Internet Explorer 7 så kan du klicka på den lilla RSS-ikonen (orange ruta) i adressraden och följa de instruktioner som visas.

Om du vill ha nyheter från tanum.se direkt i din mobiltelefon, i Dashboard på Mac OS X, eller i Windows Vista/7/8's nyhets-widgets, anger du adressen http://www.tanum.se/rss Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som källa i din RSS-läsare. Vart du anger denna uppgift skiljer sig åt beroende på telefonmodell eller programvara - kontrollera i bruksanvisningen för just din telefon eller programvara.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede