Nystartad företagare - glad över all stöttning

Andreas Wieslander är en av kommunens nyaste företagare. Han är glatt överraskad över all hjälp och stöttning som går att få för den som startar eget.
-Mycket mer än jag visste om.

Webb- och apputvecklaren på Krossekärr vid Grebbestad har bland annat deltagit i Nyföretagarcentrums mentorsprogram där han som mentor fick Christer Lund, Scanlasers grundare.
-Han har hjälpt mig jättemycket. Han har alltid funnits där.

Andreas Wieslander har också varit en flitig deltagare i de företagsträffar och frukostmöten, Before Work, som kommunen arrangerar.
-Ett väldigt bra sätt att träffa folk, säger Wieslander, som är nyinflyttad i kommunen.

Han fick vetskap om träffarna efter att själv ha kontaktat kommunen och tycker att den gott kan propagera mer för detta och annat värdefullt utbud för företagare.

-Vi är som ett digitalt kooperativ, säger Andreas Wieslander. Han har sin arbetsplats hemmavid, på Krossekärr vid Grebbestad, men arbetskamrater runtom i Sverige och världen.

Närhet

Andreas Wieslander registrerade i maj i år sin firma Atlas Digital hos Bolagsverket. Företaget är uppkallat efter sonen Atlas, ett och ett halvt år. Hans ankomst var ett skäl att flytta från Göteborg till hustrun Jennys barndomshem på Krossekärr.
-Vi hade sedan tidigare bestämt att våra barn skulle få växa upp i en lugnare miljö än Göteborg.

För egen del var pappa Andreas rädd för att det skulle bli väl lugnt men i stället har han kommit att uppskatta närheten till lokala kunder.
-Här känner jag att jag kan göra nytta. I Göteborg kunde jag få uppdrag från folk som jag inte ens träffade.

Samtidigt ser han inga problem att från Krossekärr fortsätta arbeta för kunder som Göteborgs universitet, där han tidigare var anställd webbutvecklare.

Frisyrapp

Uppdragsgivare finns också på andra håll i Sverige. En frisörtidning har till exempel anlitat honom för att utveckla både hemsida och app för att visa upp frisyrmodet.

Arbetskamrater finns i såväl svenska storstäder som i Tokyo och San Francisco. Där samarbetar Andreas Wieslander med specialiserade programmerare som hjälper honom lösa olika problem.
-Vi talas nog vid åtminstone varannan dag, via Skype eller mejl.

Känsla för spel

Från en samarbetspartner i Pakistan hoppas Andreas få en reklamfilm för det spel, Ninja Fingers, som han skapat.
-Mitt kärleksbarn, säger han och hoppas att det kan ge barn samma upplevelser som det allra första dataspel han ägnade sig åt.

Det var på 80-talet och Andreas var sex sju år. Den känsla för tv- och dataspel som han då grundlade fick honom att utbilda sig till spelutvecklare.
-Men att göra spel tar tid och kräver mycket folk, förklarar han.

Nu vill han ha gott om tid för sonen och tycker det är ypperligt att arbeta deltid med bostaden som bas.
-De flesta säger att man inte ska flytta, bilda familj och byta jobb samtidigt men för oss har det varit jättebra. Det är jag väldigt tacksam för.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede