Sommarvärdar i Fjällbacka

Sommarvärdarna i Fjällbacka

En ny typ av dagturism, särskilt märkbar i Fjällbacka, har ökat stort. Fler och fler bussar landar i Fjällbacka för ett kort stopp. En ökande andel av bussturisterna är kineser.
Ambitionen är att möta de nya besökarna med ett gott värdskap. Bättre infrastruktur och service är receptet.

-Vi ordnar tydligare parkeringsanvisningar, information på olika språk och fler toaletter vid Stallarna i Fjällbacka. Vi testar också i år att ha sommarvärdar på plats där under de mest intensiva veckorna, säger Elenor Olofsson, näringslivsutvecklare hos kommunen.

Sommarvärdarna ska ta emot bussarna, vägleda besökarna rätt i samhället och styra busstrafiken till anvisad bussparkering. Med målet att lindra trafik- och parkeringsproblemen i Fjällbacka. Värdarnas erfarenheter från sommaren ligger också till grund för hur mottagandet kan bli ännu bättre.

Sommarvärdarna har dessutom i uppgift att föra statistik över bussarna i samarbete med Turistrådet Västsverige och Göteborgs universitet, som genomför en kartläggning av bussturismen i Fjällbacka.

Här kan du läsa ett reportage om sommarvärdarnalänk till annan webbplats.

I juniutgåvan av informationstidningen Tanum finns en artikel om dagturismen i Fjällbackalänk till annan webbplats (pdf, 5.7 MB).

Information

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Elisabeth Jonsson
0525-180 76

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede