Tjejer som gör tummen upp

Fadderföretag

Att hitta kompetens är en av de största utmaningarna för våra företag. För att skapa förutsättningar för en långsiktig kompetensförsörjning är samverkan mellan skola och näringsliv av stor betydelse för både företag och offentliga verksamheter.

Sedan läsåret 2016/2017 samarbetar de två högstadieskolorna, ett 30-tal arbetsgivare, Arbetsförmedlingen, Näringslivsenheten samt Arbetsmarknadsenheten i projektet Fadderföretag. 
Kompetensplattform Tanum har varit en aktiv part i att ta fram konceptet. Företagen/Arbetsplatserna representerar olika branscher, storlek på företag samt belägenhet i kommunen.

Projektet innebär att eleverna gruppvis om cirka 6 elever per grupp besöker sitt Fadderföretag på ett Inspirationsbesök under ett par timmar.  Under besöket ställer eleverna frågor som de förberett. De redovisar sedan "sitt" företag för sina klasskompisar, vilket innebär att eleverna får kunskaper om olika typer av företag.

För eleven ger det en konkret upplevelse, inbjuder till nya relationer och en bred inblick i arbets- och yrkeslivet. Det är viktigt att inför kommande gymnasieval belysa och tydliggöra vilka olika yrken- och utbildningsbehov/vägar som finns och behövs i framtiden på vår lokala arbetsmarknad.

I årskurs nio bjuds eleverna in till Näringslivsdagen då det bjuds på en föreläsning av Teo Härén kring kreativitet och entreprenörskap. Under dagen får eleverna även arbeta med utmaningar som företagen lämnat in.

Är du intresserad att engagera dig som Fadderföretag? Kontakta Elisabeth Jonsson.

Kontakt

Kundcenter

Tel. 0525-180 00
Fax. 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
Tel. 0525-181 09

Elisabeth Jonsson
Tel. 0525-180 76

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede