Ett företag i Tanums kommun

Huset på Branneby

Månadens företag är Vägen ut! Branneby- arbetsintegrerande socialt företagande.

Bara ett stenkast från den hektiska Bohuskusten finner du vår härliga, rofyllda besöksträdgård. Branneby är helt igenom ekologiskt, såväl våra odlingar som maten  och fikat vi serverar. Vägen ut! har funnits i Göteborg och Sverige sedan 2002  och nu sedan ett år tillbaka även i Tanums kommun.  Vi  finns strax efter avfarten E6, vid Grind motet, vid väg 163 mot  Hamburgsund,

Ett besök hos oss gynnar socialt företagande, som är en väg till arbete för människor i utanförskap.  Vi  samarbetar med af och  kringliggande kommunerna  och skapar nya arbetstillfällen genom vårt företagande och vinsten återinvesteras  direkt till löner och utvecklingen av verksamheten.  Hittills har 9 personer fått anställning och 13 är på fn på arbetsträning. . Vi jobbar med friskvård, språkstöd och integration. Bakom kulisserna sjuder det av liv när  frön sås,  växter planteras, attefallsbodar byggs,  lunch lagas, spännande hantverk växer fram och möbler renoveras. Oss kan man även anlita för  måleri bygg och gröna tjänster. Vi har tydliga hållbarhetsmål.

Vi har 6 affärsområden  och snart blir det ett sjunde då vi  från påsk-18  även kommer att driva Gerlesborgsskolans  lunch restaurang och kafe,  öppet för allmänheten och Konstskolans elever och kurser.  Våra ekologiska  grönsaker kommer direktlevereras dit!
Och vi kommer att erbjuda en kvalificerad yrkesförberedande  arbetsträning.  Att besöka oss och köpa en lunch , fika eller anlita oss  för te x  måleri, gräsklippning och ogräsrensning  innebär att någon som stått långt ifrån arbetsmarknaden får möjlighet till anställning. 
Vi har ett treårigt ”Leader Bohuskust och gränsbygds projekt”  ” Integrerande  vägar till arbete” .

Välkommen  till  Vägen ut!  Brannebys verksamheter  - för en inspirerande, hälsosam och kulturell upplevelse!
Du hittar mer information om Vägen ut Branneby på deras Facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Kundcenter

Tel. 0525-180 00
Fax. 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
Tel. 0525-181 09

Elisabeth Jonsson
Tel. 0525-180 76

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede