Ett företag i Tanums kommun

Bild på Jonas Nilsson

Elin Berg Lundin

Månadens företag är Bohusguiderna.

Jonas Nilsson heter jag och jag driver sedan i somras ett litet guideföretag med utgångspunkt i Hamburgsund som heter Bohusguiderna. Min huvudsakliga produkt är vad jag kallar för "Boatwalks". Konceptet är att köra ut gäster i Fjällbacka/Hamburgsunds skärgård med båt och vandra över öarna där jag berättar om naturen, kulturen och historien i skärgården. Kort sagt; öluffa i världens vackraste skärgård.
Det hela började med att jag såg en annons från Svinesundskommiténs om att bli guide i skyddade naturområden på gränsen mellan Sverige och Norge. Jag anmälde mig och blev antagen. Utbildningen varade i ett år med fokus på guideteknik, natur, kultur storytelling och historia.
Efter examinationen stod jag i valet och kvalet vad jag skulle göra med denna nya kunskap jag skaffat mig. Med lite goda råd från vänner och efter att "fikat in mig" hos många turistentreprenörer och kommunens näringslivsutvecklare bestämde jag mig för att prova på att starta företag och köra en sommar på prov. Även om första sommaren kanske inte blev som jag trodde, med få bokningar, så ångrar jag verkligen inte att jag gav mig in på denna bana.
Jag har fått flera förfrågningar om samarbeten med lokala aktörer, så det finns många trådar att följa upp inför kommande säsong. Och eftersom jag fortfarande har kvar min anställning som ungdomsvägledare i kommunen så tänker jag skynda långsamt och låta företagandet ta den tid den behöver för att kanske så småningom helt bli egen.
Här kan du läsa mer om Bohusguiderna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Elisabeth Jonsson
0525-180 76

Besöks/postadress

Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede