Succé för näringslivsgalan 2018

Fredagskvällens näringslivsgala blev en stor framgång.

Antalet deltagare blev över all förväntan när kommunen hyllade näringslivet och stämningen var på topp från början till slut.

Omkring 370 personer från 142 företag - av olika storlek, från många branscher och kommundelar - kom på fredagskvällen till galan på Tanumstrand.

Britt Limdal Hansson gjorde
sällskap med sin man
Thomas till Tanumstrand.

Foajén fylldes snabbt av festklädda och förväntansfulla människor som passade på att mingla innan det var dags att slå sig ned vid festligt dukade långbord.

-Alltid roligt med fest och denna gala är verkligen en uppmuntran för alla företag, sa Britt Limdal Hansson från Kyrkoryk.

Hennes man Tomas Hansson hade bytt bort sitt eftermiddagspass hos de 70 korna i ladugården för att kunna vara med på galan.

I vimlet på galan: Anna-
Lena Edvardsson och Patrick
Andersson.

-Ett väldigt trevligt initiativ av kommunen att samla företagare på detta sätt - det är ju näringslivet som står för tillväxten i kommunen. Extra roligt att det görs något för alla de små företagen, sa Anna-Lena Edvardsson, vd i Sparbanken Tanum, och påminde om att Tanum sett till antalet företag är en mycket företagsam kommun.

Spänning

För de 15 nominerade företagen var kvällen särskilt spännande.

Björn Christiansson, vars
företag Hamn & Sjö var
bland de 15 nominerade till
priserna, kom till galan med
hustrun Kate.

-Otroligt stort bara att ha kommit till nomineringen, sa Björn Christiansson.

Han har från 80-talet byggt upp Hamn & Sjö till ett företag som, fortsatt med bas i Hamburgsund och med cirka tio anställda, tar sig an både små och stora projekt längs hela Bohuskusten.

Trots två-tre företagsbesök i veckan konstaterade kommunalrådet Liselotte Fröjd att många på galan var okända för henne.

-Tur att jag fått en mandatperiod till på mig att besöka fler, sa hon i välkomsttalet där hon inledningsvis berörde den positiva utvecklingen för kommunen, som närmar sig målet 13 000 invånare.

-Och denna utveckling har aldrig, aldrig kunnat gå utan vårt näringsliv!

Pris till Braxel

Första pris att delas ut var Årets Företagare till Br. Axelssons El AB (Braxel). Pristagaren var offentliggjord sedan tidigare men nu överlämnades priset av Företagarnas Magnus Olsson och Lotta Kristiansen. Motiveringen handlade om en framåtblickande och framgångsrik verksamhet.

-Jättekul! Som alla andra som driver eget lägger vi ju mycket tid på det, sa Anders Olausson, som tog emot priset tillsammans med Anders Edlund.

Konferencier Jessica Barck såg till att kvällens program rullade på i en trivsam mix och intervjuade, i anslutning till prisutdelningarna, personer i publiken.

Högtalarröstens ”..och de nominerade är...” och presentation på skärmarna fick spänningen att stegras inför varje utdelning. Däremellan bjöds det underhållning, i form av Viktor Klemmings stand up-föreställning, dansuppvisning av föreningen Dance Port och musik av kvällens husband, Rydell & Quick. Sång och musik bjöds också redan i foajén, av Elin Pålsson och Nellie Andersson i Dear Paul.

”Jobbet en förmån”

Prisdelen avslutades med alla vinnare på scenen, tillsammans med kommunens näringslivsutvecklare Elenor Olofsson och Elisabeth Jonsson. De har lagt ett stort arbete på förberedelserna för galan och var mycket glada över den stora uppslutningen:

-Verkligen en förmån att få jobba som näringslivsutvecklare i den här kommunen – och inte bara denna kväll!

-Vi har många företag, många framgångsrika och inte minst många unika företag. Den här kvällen symboliserar det! Det var ett imponerande gäng som var nominerade och det var svåra val i varje priskategori. Och kvällens pristagare – woho, vilka vinnare det blev!

Tack till alla involverade i planering och genomförande av galan och ett glittrigt guldregn över alla pristagare blev sista inslaget på scenen innan Rydell & Quick tog över den för sin show och borden bars bort för att ge plats för dans.

Läs här om mottagare av fem, kommunala företagspriser för 2018!

Här finns fler bilder från näringslivsgalan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Foto Robert Dahlberg

-Fantastiskt trevligt - och folk
tycker om att klä upp sig och
göra sig fina!, sa Caroline
Nilsson som driver frisör- och
barberarsalong i Grebbestad.

-Kul att det händer saker.
Alexander Eriksson, arkitekt
med kajakföretaget i 2sea4U i
Fjällbacka som sidoverksamhet,
deltog i galan tillsammans med
Lisa Bjurenvall.

-Roligt att träffa andra före-
tagare, sa Fredrik Mörk, till
vänster, maskinförare med
egen
firma. Branschkollegan
Fredrik 
Ripa arbetar med
utsättning
och inmätning i
sitt företag.

De elva långborden var prydda
av kandelabrar med levande
ljus.

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede