Vill du delta med en utmaning till elever i årskurs nio & studenter?

Bild på föreläsaren Teo Härén

Vill du som företag träffa eleverna i årskurs 9, fundera ut en utmaning från din verksamhet och var med oss den 30 januari 2020!

Ett unikt koncept

Näringslivsdagen – Fokus Skola & Näringsliv, tema Hållbarhet
När: 30 januari 2020

För tredje året i rad anordnar vi den här dagen som går under namnet ”Näringslivsdagen”. Vi bjuder in företagare till en gemensam aktivitet med våra framtida medarbetare: Elever i årskurs 9. Nytt för i år är att vi även kommer att samarbeta med Miljöbron, och därmed kommer studenter från Högskolan Väst och Göteborgs universitet också att delta under dagen, och framförallt addera till den delen som ägnas åt ditt företags utmaning.

Men först lite om dagen…
Kompetensförsörjning är en av våra företags allra största utmaningar. Ett steg för att möta den utmaningen är att utveckla samverkan mellan skola och näringsliv, där den här dagen är ett exempel på en sådan aktivitet som Tanums kommun anordnar.
Syftet med dagen är förutom att öka samverkan mellan skolan och Näringslivet, också att inspirera eleverna till entreprenörskap och kreativitet. Vi vill också med dagen inspirera eleverna till vilka fantastiska möjligheter som finns i vår kommun och hjälpa dem välja sin väg i yrkeslivet.
Dagens innehåll är dels inspiration kring entreprenörskap och kreativitet från olika föreläsare samt ett moment där de får chansen att testa sin egen kreativitet, som vi kallar ”utmaningar från näringslivet”. Vilket innebär att vi, inför dagen, samlar in utmaningar/problemställningar från företag som eleverna får arbeta med under dagen, tillsammans med det aktuella företaget.

Vill ditt företag vara med?
Vi söker företag som vill delta på dagen med att i förväg lämna in en problemställning/en utmaning/ett riktigt case från sina verksamheter. Detta får eleverna i grupper under dagen arbeta med för att hitta lösningar på. Eleverna får ett verkligt case att testa sin egen kreativitet på. Du som företag får en möjlighet att knyta kontakter med eleverna, visa upp din verksamhet och ta del av ungas kreativitet och inspiration.
Detta blir också ett sätt att fortsätta inspirera eleverna till vilka fantastiska möjligheter som finns i vår kommun, då de får en god kännedom om vilka spännande företag vi har i kommunen och det kan hjälpa dem att välja sin väg i yrkeslivet.

Tema Hållbarhet - tillsammans med studenter
Dessutom, nytt för i år är att vi samarbetar med Miljöbron, så kommer de att ta med sig studenter från Högskolan Väst & Göteborgs universitet, som kommer jobba tillsammans med eleverna. Studenterna kommer att komma ifrån olika utbildningsområden. Vår tanke är att utmaningar från företag ska ha ett fokus kring hållbarhet. Miljöbron kan även hjälpa dig att formulera din utmaning till eleverna och studenterna.
Är du intresserad, hör av dig så kan vi berätta mer.

Välkommen till en kreativ inspirationsdag då företagare och våra framtida medarbetare möts, inspireras och inspirerar varandra.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Elisabeth Jonsson
0525-180 76

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede