Tanums kommuns turistpris 2020 tilldelas familjen Fyrvik på Tanums Gestgifveri

Per och Vigdis Fyrvik hyllas som mottagare av Turistpriset.Förstora bilden

Per och Vigdis Fyrvik hyllas som mottagare av Turistpriset.

Motivering:
Sedan 2009 har den norska familjen Fyrvik välkomnat gäster till anrika Tanums Gestgifveri med stor värme och personlig service. Med ett värdskap i världsklass har familjen bjudit sina besökare på avslappnande upplevelser på både hotellet och i restaurangen.

Tanums Gestgifveri anlades redan 1663 på Tanumshedes högsta punkt, på samma plats som det ligger idag, och är därmed troligen Sveriges äldsta gästgifveri i obruten tjänst.

Familjen har renoverat och utvecklat verksamheten till en modern anläggning men med varsam hand behållit den månghundraåriga historien och den genuin atmosfären. Företaget tillhandahåller flertalet paket för olika ändamål såsom golf, konferens och julfirande, där historiens vingslag sätter stämningen.

Tanums Gestgifveri är certifierat av Smaka på Västsverige. Denna certifiering samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på lokala råvaror och inspireras av de olika årstiderna. Gestgifveriets klassiska fiskgryta står på meny tillsammans med andra delikatesser.

Genom många nöjda gäster genom åren och hög medial uppmärksamhet i såväl Sverige som Norge sätter pristagaren Tanums kommun på kartan.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Kommunkansliet

Kundcenter 0525-180 00

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede