Tanums Turistpris för år 2013 tilldelas Reinert Sörensson och Kjell Carlsson och Gunilla Jacobsson

Reinert Sörensson (Sportshopen, Swedemount)

Motivering:
Reinert Sörensson är en eldsjäl som genom sitt långsiktiga engagemang byggt upp en populär butikskedja i norra Bohuslän. Från att ha tagit över en liten sommaröppen klädbutik på Tanumstrand 1989 har han utvecklat ett helt koncept kring försäljning av sportkläder och skor till alla målgrupper.
2012 öppnade flaggskeppsbutiken i Grebbestad, med en försäljningsyta på 8 000 kvadratmeter. Sportshopen sysselsätter 215 personer. Förutom butiken lockas besökare i alla åldrar av lekrum, restaurang och café och diverse olika aktiviteter såsom underhållning.

Reinert arbetar även för att samordna aktiviteter inom grön turism och besöksnäring. Han äger nio andra butiker i Sportshopenfamiljen, samt varumärket Swedemount. I höst har han dessutom öppnat en isbana för allmänheten, ett initiativ som bidrar till att skapa aktiviteter utanför högsäsong.

Sammantaget har Reinert Sörensson byggt upp ett varumärke och en butikskedja som blivit ett starkt kännetecken för Tanums kommun långt utanför dess gränser, samtidigt som Reinerts engagemang på hemmaplan bidrar till utvecklingen av besöksnäringen, även utanför den traditionella sommarsäsongen.

Kjell Carlsson och Gunilla Jacobsson, Utängens loge

Motivering:
Utängens loge är ett välkänt landmärke för de som trafikerar E6 genom Bohuslän. De som passerar en onsdag- eller lördagkväll ser att antalet besökare är stort. Mängden husvagnar, husbilar och vanliga personbilar som står parkerade utanför logen talar sitt tydliga språk. Många människor dansar gärna till dansbandsmusik, och de vet att golvet i den vackra logen inte bara är mycket stort, utan just så fantastiskt som en dansare kan önska. Utängen loge håller liv i, och marknadsför, den nordbohusländska danstraditionen. Många dansare från när och fjärran kommer regelbundet till logen för att dansa.

Det krävs ett stort och uthålligt engagemang för att hålla den stora och vackra logen i ett så fint skick. I över 25 års tid har det under sommarhalvåret arrangerats danstillställningar med kända orkestrar. För att räknas in bland de allra bästa dansställena så krävs dessutom en trevlig atmosfär och ett bra arrangemang. Både musiker och dansare väljer att resa långa sträckor och återkomma år efter år för att spela eller dansa en kväll på Utängens loge.
Utängens loge är ett besöksmål som stärker Tanums kommun som turistkommun och där turister kan komma Tanumsbor riktigt nära!

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Kommunkansliet

Kundcenter 0525-180 00

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede