Tanums kommuns Turistpris för 2007 tilldelas Thorsten Klevsäter

Thorsten är skeppare och innehavare av utflyktsbåten Donalda samt Restaurang Q-skär i Grebbestad vilka han driver tillsammans med hustru Lisbeth.

Thorsten kan sägas tillhöra andra generationens tunga turismentreprenörer som börjat sin verksamhet i mindre skala till att nu blivit etablerade och viktiga turisminstitutioner, inte bara i Grebbestad utan hela kommunen.

Thorsten har med sin stora havs- och kustkännedom och sitt serviceinriktade arbetssätt blivit en stor profil och utvecklat sin "produkt" sedan 1987 då före detta trålaren Donalda inköptes från Malmön och han startade med utflykter till Väderöarna, sälsafari, fisketurer, forskar-utflykter, konferensturer, , transporter och bas för sportdykare. Donalda har dessutom vid många tillfällen använts som bas för dop, vigslar och begravningar.

Från Donaldas högtalare har många sjöfarande under 20 år hört Thorstens mullrande, skämtsamma och skrattande stämma beskriva vår fantastiska skärgård.
Under sin tid som maskinist och skeppare på riktigt stora fartyg har det vid flera tillfällen inträffat att Thorsten styrt sina stora skepp med blåhåriga amerikanska turister till de bohuslänska farvattnen, och gärna till hemmahamnen i Grebbestad.

Thorsten har därmed, helt i enlighet med Turistprisets kriterier, satt hela Tanums kommun på den turistiska kartan och spridit kunskap och kännedom om Tanum långt utanför kommun- och landsgränsen.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Kommunkansliet

Kundcenter 0525-180 00

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede