Varumärket Bohuslän

Personer som äter skaldjurstallrik

En del i avsiktsförklaringen är att gemensamt medverka till att stärka varumärket Bohuslän. Ett starkt varumärke ökar kännedomen och attraktionskraften för en destination och det blir en tydlighet både i kommunikation och produktutveckling. En grundläggande uppgift är att skilja ut det unika man har jämfört med konkurrenterna.

Utifrån en inkluderande arbetsprocess med bred förankring är nu en varumärkesplattform skapad för Bohuslän, och det arbetet har inneburit några viktiga strategiska vägval. Vi sätter ljuset på Bohusläns viktigaste tillgångar, som ingen annan plats i världen kan kopiera, vårt områdes ikoner: skärgården, de välsmakande skaldjuren och människor som lever i samklang med havet. Det ringar in och definierar Bohusläns karaktär och personlighet, och det efterfrågas av marknaden.

Varumärket är det vi sätter i skyltfönstret - men en destination består av så mycket mer. Även om skärgården och skaldjur är det som anses unikt så paketeras och inkluderas hela Bohuslän.

Ju mer tydligt, välkänt, unikt och attraktivt Bohuslän blir, desto större chans till ökad och hållbar turism: Tanum – en del av Bohuslän.
Samarbetets vision för besöksnäringen i Bohuslän är: ”Bohuslän – världens mest attraktiva skärgårdsdestination”

Verktygslåda
Kopplat till de båda varumärkesplattformarna finns en verktygslåda framtagen, med samlat material i form av bilder, filmer och texter, som hjälper oss att tillsammans stärka varumärket och utveckla regionen till ett attraktivt och prioriterat resmål för svenska och utländska besökare. Kontakta turistrådet Västsverige för mer information och inloggningsuppgifter till den.

Kontakt

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Jenny Åslund
0525-180 76

Besöks/postadress

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede