Fynda på Återbruket

Annika Andersson

Annika Andersson

På Återbruket kan du fynda bohag för en mycket billig penning. Här finns möbler, porslin, textilier, barnartiklar, leksaker, böcker, mattor, lampor, tavlor och mycket mer. Här finns den där extra barnvagnen att ha i stugan eller hos mor- och farföräldrar eller ett första husgeråd till tonåringen som flyttar till studieorten.

Annika Anderssonär arbetsledare och har ansvaret för Återbruket. Hon är lönebidragsanställd, har jobbat sedan februari och kommer att fortsätta ansvara för Återbruket det närmaste året.

- Vi tar emot saker från privatpersoner. Har de ingen möjlighet att komma hit med exempelvis möbler så fixar vi transporten mot en liten avgift. En del saker kommer också från kommunala förvaltningar när inredningar byts ut. Behövs det så fräschar vi upp sakerna, berättar Annika.

- Vi har även en container på Tyft som folk kan lägga sina saker i som man tänkt slänga. Vi vill hellre ta vara på det, mycket bra saker slängs. Dessutom skapar det meningsfull sysselsättning för vår personal.

Möblemang till salu på Återbruket

Möblemang till salu på Återbruket

Återbruket är en del av Arbetsmarknadsenheten (AME). Personalen på Återbruket kommer via arbetsförmedlingen, försäkringskassan eller individ- och familjeomsorgen och börjar med en praktikperiod. Man kan också vara inskriven på AME men ha sin praktikplats på något företag. Syftet med detta är att få hjälp att komma igång i arbetslivet efter exempelvis en längre sjukskrivning. Att börja tro på sig själv och få ett socialt nätverk.

Det har varit stor ruljans på varorna sedan öppnandet efter sommarledigheten. — Det verkar som fler och fler hittar hit, säger Annika och ler. Hon trivs verkligen när det är full fart. 

I samma lokaler som Återbruket finns en produktionsavdelning i form av snickeri och metall. Efterfrågan på piedestaler har varit många, så nu tillverkas flera stycken. — Förhoppningsvis kommer kunderna gilla det vi tillverkar, säger Annika.

Fina glas finns att fynda

Fina glas finns att fynda

Återbruket öppettider ser du här. Återbruket finns på Industrivägen 4 i Tanumshede, infart mittemot Taxi.

Under AME finns också
Fordonsenhet — tvättar och städar kommunens arbetsfordon
Naturvård — sköter fornvården åt länsstyrelsen, sköter kommunens skogsmark
Transporter — flyttransporter för kommunen och regionen
Redaktionen — arbetar med att starta upp en webbaserad tidning
Feriepraktik — sommarjobb till ungdomar med särskilt behov
Kök — lagar lunch till de anställda på AME
"Arbete i sikte" — Utbildning för ungdomar
Produktion — snickeri och metall