Vi hyllade Årets företagare och Turistpristagare digitalt!

Lina Brekken och Björn Christiansson, Hamn och Sjö till vänster, Per och Vigdis Fyrvik, Tanums Gestgifveri till höger

Onsdagen den 19 maj sände vi ett av våra nu regelbundet förekommande samverkansmöten med näringslivet. Den här gången blev det extra stjärnglans framför kameran! Pandemiåret har bland mycket annat inneburit att Årets företag och Turistpriset har utsetts, men inte officiellt firats. Båda företagen överraskades redan förra sommaren, men nu på vårens sista digitala samverkansmöte så tog vi tillfället i akt att hylla 2020 års pristagare.

De företag som korades som vinnare var:

Hamn och Sjö Väst AB - Årets Företagare 2020
Tanums Gestgifveri - Turistpriset 2020

Så tillsammans med Företagarna Tanum och Tanum Turist, och med företagare via länk, så prisade vi igår dessa fantastiska företag med blommor, statyett och diplom.

Båda företagen har en historia av många års framgångsrik verksamhet som resulterat i nöjda kunder och gäster, och vi är oerhört stolta över att ha sådana företag i Tanum.

Först ut på den digitala scenen var Lina Brekken och Björn Christiansson, Hamn och Sjö.
- Vi får verka i en fantastisk miljö, och vi har många trevliga kunder. Inget jobb är det andra likt, viket gör jobbet roligt, berättar Björn.

Därefter var det Vigdis och Per Fyrviks, Tanums Gestgifveri, tur framför kameran.
- Vi är stolta och glad över att motta Turistpriset. Det är en konstig tid nu, mitt i en pandemi, men vi får komma ihåg att priset avser den tid som har varit – inte den tid vi är i just nu, men som vi hoppas snart vara tillbaka till, säger Per.

Gemensamt för de två företagen var att de berättade hur förvånade de blev när de överraskades förra sommaren - det visade sig att mötet som var inbokat rörde sig om något helt annat än de förväntade sig.

- Det blev ett fantastiskt firande när en delegation kom i hemlighet i somras, och vi blev firade med tårta och kaffe i strålande sol coronasäkert på bryggan, säger Björn.
- Vi blev också väldigt överraskade, när de lurades oss att mötet rörde något helt annat, säger Vigids.

Att sedan få hyllas ytterligare en gång till så här digitalt, blev som grädde på moset.

Prisutdelare var Liselotte Fröjd, kommunstyrelsens ordförande, tillsammans med respektive förenings styrelseordförande: För Tanum Turist Morten Jonassen och för Företagarna Tanum, Magnus Olsson.

Läs motiveringstexten för Turistpriset här.

Läs motiveringstexten för Årets företagare här.

Efter prisutdelningen fortsatte vi mötet med sedvanlig information från kommunchef Ulf Ericsson och kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd, om smittläget i kommunen och hur kommunen planerar inför sommaren. Här kan du se sändningen i efterhand.