Ulrika Gellerstedt ny ekonomichef

Exempelbild

Efter sommaren tillträdde Ulrika Gellerstedt som ny ekonomichef i Tanums kommun. Ulrika har lång erfarenhet från både offentlig verksamhet och ekonomi, senast i rollen som ekonomichef i Sotenäs kommun men har tidigare arbetat i både Munkedals kommun och Trollhättans stad. Ulrika är uppvuxen i Uddevalla men bor sedan många år i Ljungskile.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är att få samverka runt ekonomi, uppföljning, kvalitetsarbete och styrning – en passion som följt med mig under årens lopp och som engagerat mig stort. Att jobba i en mindre kommun innebär också en närhet till verksamhet och förtroendevalda vilket jag uppskattar mycket.

Varför valde du Tanum?

Då jag arbetet i kommunerna runt Tanum, har jag haft inblick i kommunen under många år. Tanum är en kommun med stabil ekonomi och organisation, har ett öppet klimat och otroligt många kompetenta medarbetare. Tanum är en otroligt fin kommun och jag är mycket tacksam och glad, min nya tjänst känns mycket spännande och utmanande.

Uppdraget

I uppdraget som ekonomichef i Tanum ingår att hålla ihop det övergripande strategiska arbetet kring kommunens ekonomi- och upphandlingsprocesser, allt från budgetuppföljningar till årsbokslut och budgetarbete. Leda ekonomi- och upphandlingsavdelningen samt arbeta med målstyrning, svara på remisser mm. Exempelvis har vi nu en remiss avseende God kommunal hushållning.