Tone Brage ny förvaltningschef i Tanums kommun

Exempelbild

Kommunstyrelsen beslutade idag att utse Tone Brage till ny chef för omsorgsförvaltningen i Tanums kommun. Tone Brage är idag avdelningschef på omsorgsförvaltningen där hon har haft olika ledaruppdrag sedan 2013.

- Tone har genomgått våra interna program för kompetensförsörjning och ledarutveckling. Det är väldigt glädjande att vi kan erbjuda våra medarbetare att kunna utvecklas inom kommunen. Med sin erfarenhet från olika delar av omsorgsförvaltningen och sitt förtroendegivande, trygga och tydliga ledarskap är Tone rätt person att fortsätta utveckla omsorgen och att möta framtida utmaningar, säger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd (M).

Lång erfarenhet inom Tanums kommun

Tone har arbetat inom omsorgsförvaltningen i Tanums kommun sedan 2013, som enhetschef och de senaste fem åren som chef för mottagnings- och utredningsavdelningen. Som förvaltningschef får Tone ansvar för hela socialtjänstområdet.

- Jag är hedrad över förtroendet att få leda omsorgsförvaltningen i Tanums kommun och det är med stor entusiasm, ödmjukhet och nyfikenhet jag tar mig an uppdraget. Jag ser fram emot att, tillsammans med den fantastiska kompetens och utvecklingskraft som finns i organisationen fortsätta vår utveckling av framtidens hållbara socialtjänst, säger Tone Brage.

Helhetsansvar för kommunens utveckling

Förutom att leda arbetet inom omsorgsförvaltningen blir Tone en del av den koncernövergripande ledningsgruppen med ett helhetsansvar för kommunens utveckling.

- Med sin kompetens och erfarenhet blir Tone ett bra komplement i kommunens koncernledningsgrupp. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Tone, säger Karin Martinsson, kommundirektör.

Tone tillträder tjänsten som omsorgschef den 1 september 2022.