Tanum tecknar avtal med EasyPark parkeringsapp

Exempelbild

Tanums kommun har efter utvärdering av parkeringssituationen sommaren 2021 valt att byta leverantör till EasyPark. EasyPark är ett väletablerat företag i Norden och i Europa vilket kommer att underlätta för många av våra besökare. EasyPark erbjuder även Swish-betalning, utöver sms och betalkort, vilket blir en nyhet denna sommaren och ett led i att förbättra service ytterligare.

- Vi har utvärderat förra sommarens parkeringssituation och fångat upp åsikter, tankar och förbättringar vid olika möten med bland annat representanter från lokala pensionärsföreningar och frågor som vårt kundcenter tagit emot. I det avtal vi nu tecknat har vi ställt krav på service och enkelhet, man kan till exempel betala med både sms och swish. Säger Pär Nyström, Gatu- och projektchef på Tanums kommun.

Nyheter sommaren 2022

Precis som tidigare gäller 3 timmars parkering mot en avgift om 20 kronor i timmen där första timmen är gratis, även med parkeringsapp. För parkering i upp till en timma kan parkeringsskiva användas.

Utöver ny parkeringsapp genomförs ytterligare förändringar för att förbättra servicen och användarvänligheten:

  • Parkeringstillstånd för rörelsehindrade ger avgiftsfri parkering på handikapparkering i 3 timmar inom avgiftsbelagda områden.
  • Kommunens allmänna parkering vid Fjällbacka Service är avgiftsfri i två timmar med parkeringsskiva.
  • Dedikerade platser för husbil i Fjällbacka (Stallarna) och Grebbestad (Hamnplan).
  • Förbättrad skyltning och information på parkeringsplatser.

Läs mer om parkeringsavgifter.