Tanum får EU-medel till gratis wifi

Exempelbild

Nu har Tanums kommun beviljats stöd från EU-kommissionen till wifi på offentliga platser i kommunen. EU har beviljat ett bidrag om ca 15 000 Euro. Det publika nätverket heter WiFi4EU och är fritt att ansluta till.

- Det är jätteroligt att vi får del av detta bidrag från EU-kommissionen och att vi nu kan erbjuda ett publikt wifi på välbesökta platser i Tanums kommun, säger Liselotte Fröjd kommunstyrelsens ordförande.

Fritt wifi på offentliga platser

Genom initiativet WiFi4EU vill EU-kommissionen främja fri tillgång till trådlöst internet för invånare och besökare på offentliga platser som parker, torg, hamnar, offentliga byggnader och bibliotek.

Det fria nätverket finns vid receptionerna i kommunhuset, Tedacthuset och kulturhuset Futura, samt på Ranebo friluftsanläggning, Ingrid Bergmanstorg i Fjällbacka, Skärgårdshuset i Grebbestad och grönytan vid hamnkontoret/småbåtshamnen bakom Sjökanten i Hamburgsund.

Wifi4EU

Nätverket heter WiFi4EU och är fritt att ansluta till. Inloggning ger 4 timmars fri tillgång till internet och när 4 timmar gått kan man ansluta igen för ytterligare 4 timmar. Det finns ingen begränsning i hur många gånger man kan ansluta.

För mer information kontakta:
Liselotte Fröjd, kommunstyrelsens ordförande